National

Se anunță investiții uriașe în infrastructură! Premierul: „Am prezentat 3.000 de kilometri de autostradă și de drumuri expres”

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se anunță investiții uriașe în infrastructură Premierul Am prezentat 3.000 de kilometri de autostradă și de drumuri expres
Se anunță investiții în infrastructura de toate tipurile: energetică, sanitară, infrastructura de comunicații

Ludovic Orban, premierul României, se află într-o vizită oficială în Franța, în perioada 26-27 octombrie. Astăzi, 27 octombrie, Orban s-a întâlnit cu reprezentanții mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizații patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France).

În cadrul acestei întâlniri, premierul a folosit termenul „enormement”. El a fost întrebat la ce a făcut referire prin acest termen, când, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții mediului francez de afaceri, a vorbit despre investițiile din următorii 10 ani. Acesta a răspuns că a făcut referire la infrastructură.

„Am prezentat 3.000 de kilometri de autostradă și de drumuri expres, peste 2.500 de kilometri de cale ferată și multe alte investiții în infrastructura de toate tipurile: energetică, sanitară, infrastructura de comunicații”, a răspuns premierul.

Întrebat, totodată, ce a vrut să spună când vorbea de predictibilitate în zona fiscală, premierul a precizat că are în vedere stabilitatea fiscală și simplificarea procedurilor de obținere a autorizațiilor.

Se anunță inaugurarea a numeroase proiecte de infrastructură rutieră până la finalul anului

Duminică, 25 octombrie, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a transmis la Digi 24 că există numeroase proiecte de infrastructură rutieră, care urmează să fie inaugurate până la finalul acestui an, fapt ce oferă speranțe pentru șoferi. Ministrul spune că ar exista posibilitatea ca primul tronson de autostradă din Moldova să fie inaugurat, înainte ca anul 2020 să se finalizeze.

„Îmi doresc să terminăm tot ce am început și care are un progres fizic de peste 90 la sută – variante ocolitoare, drumuri naționale. Eu cred că anul 2020 va fi anul în care vom putea spune că s-au construit autostrăzi în România, iar perioada 2021-2024 va fi perioada în care infrastructura de transport se va dezvolta și va fi coloana vertebrală pe care se va ridica economia acestei țări”, a spus Lucian Bode.

„În România, să finalizezi un proiect de infrastructură mare la timp este ceva ieșit din comun. Dacă, eventual, reușești să-l finalizezi înainte de termen putem spune că este un miracol. Dar nu este un miracol”, a mai declarat ministrul transporturilor, duminică, la Digi24.

Printre proiectele de infrastructură rutieră, care vor fi gata până la finalul anului 2020, se regăsesc: Râșnov-Cristian, varianta ocolitoare Bacău, Sebeș-Turda lotul 1, varianta ocolitoare Rădăuți, varianta ocolitoare Secuieni Bihor.

2020, anul autostrăzilor din România

Ministrul a amintit o declarație făcută în primăvara acestui an, în care menționa că 2020 va fi anul construcției de autostrăzi în România.

„Mi-am bazat atunci această afirmație pe câteva argumente: ieșisem atunci din starea de urgență, în 15 mai, cu toate marile șantiere menținute deschise în pandemie. În această perioadă dificilă de pandemie am reușit să dăm noi ordine de șantiere, începând astfel lucrările pe autostrada Sibiu-Pitești sau pe autostrada Transilvania, pentru 105 kilometri de autostradă și drum expres am dat ordine de începere noi. Tot în această perioadă, am terminat noi contracte de proiectare și execuție pentru aproximativ 450 de kilometri de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare, intrând astfel pe o traiectorie ireversibilă de implementări”, a declarat Lucian Bode la Digi24.

Adauga un comentariu