Economic Local

Se caută firmă care să asigure asistența tehnică pentru construirea unei grădinițe noi în Bucium! Lucrarea costă 850.000 de euro

Publicat: 16 mart. 2020

Recent, Primăria Iași a declanșat o procedură pentru achiziționarea serviciilor de asistență tehnică pentru proiectul ce prevede construirea unei grădinițe în zona Bucium. Serviciile au o valoare estimată de 59.000 lei, fără TVA. La licitație s-a prezentat o singură societate: Submit SRL, din Iași. Firma de consultanță este deținută de Oana și Mihai Daneliuc. În ceea ce privește realizarea lucrării, este lansată altă procedură cu o valoare estimată de 4.075.813 lei, fără TVA, aproape 850.000 de euro. La procedură s-a înscris o singură societate: Alconf SRL, controlată de asociații Georgeta Bugeac și Anca Monica Vânătoru. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,6 milioane lei, profit de 47.663 de lei, cu un număr de 18 angajați.

Finanțare europeană

Proiectul trebuie implementat în termen de 36 de luni. Suprafața utilă a clădirii va fi de 706 metri pătrați. Grădinița va avea program prelungit. Lucrările sunt finanțate printr-un program european.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de construirea și dotarea unei grădinițe cu 9 săli de grupă, cu un regim de înălțime parter+etaj și un funcțional coerent, adaptat standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incendiu, siguranță în exploatare, situată în stradela Bârnova (zona Bucium). Îndeplinirea obiectivelor specifice ale proiectului va conduce la o mai bună satisfacere a nevoilor și așteptărilor beneficiarilor de educație, deci la o creștere a calității procesului educației, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor și la bunăstarea societății în general, care trebuie să fie o prioritate a oricărei instituții de învățământ”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu