Local

Se caută spații hoteliere pentru medicii ieșeni. CJ va pune peste 1,5 milioane de lei la dispoziție

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se caută spații hoteliere pentru medicii ieșeni. CJ va pune peste 15 milioane de lei la dispoziție

Consiliul Județean Iași va pune la dispoziție fonduri pentru închirierea unor spații hoteliere pentru medicii și personalul medical care se află în această perioadă în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19. Proiectul a fost deja avizat de plenul Consiliului Județean Iași

Zeci de cadre medicale din Iași vor putea beneficia de ședere în spații hoteliere pe perioada pandemiei provocate de virusul COVID-19. Sunt 40 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, dar și alte 155 de cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. N. Oblu”. De asemenea, și pentru alte 40 de cadre medicale de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași se dorește cazarea în spațiile hoteliere respective.

„Prin Hotărârea de Guvern nr.201/18.03.2020 au fost aprobate normele metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină și luarea unor măsuri în domeniul sănătății, precum și pentru alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății. În acest act normativ, Ia articolul 3 sunt detaliate cheltuielile aferente pentru punerea în carantină a persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19 stabilite prin ordin al ministrului Sănătății. În vederea fundamentării valorii pentru achiziția spațiilor de cazare pentru asigurarea repausului între ture sau gărzi a personalului din sistemul sanitar din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Iași, Iuăm în considerare alocația de cazare stabilită în actul normativ mai sus menționat”, se arată în proiectul de hotărâre.

Care sunt costurile?

Calculul estimat pe perioada stării de urgență arată o alocare de peste 1,5 milioane de lei din bugetul Consiliului Județean pentru cazarea medicilor în hotelurile din Iași.

„Aceste cheltuieli includ cazarea propriu-zisă și costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecția bagajelor persoanelor și a altor efecte personale ale acestora. Durata estimată pentru cazarea personalului medical este cea a stării de urgență, respectiv până la data de 16 mai 2020, adică 35 de zile. Costul estimat pentru solicitările existente este de 200 persoane x 35 zile x 230 lei/persoană = 1.6 milioane de lei”, se mai arată în proiectul de hotărâre ce a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu