National

Se cere anchetă pe numele Ioanei Mihăilă după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că fostul ministru a pierdut o finanţare europeană

Publicat: 15 oct. 2021
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ioana Mihăilă ar trebui anchetată după ce a pierdut o finanțare europeană

PSD a transmis, printr-un comunicat că Ioana Mihăilă trebuie anchetată de instituţiile statului pentru că, aşa cum a specificat premierul Florin Cîțu, fostul ministru al Sănătății ar fi pierdut o finanţare europeană.

PSD consideră că acest lucru a destabilizat capacitarea României de a se apăra împotriva COVID-19.

Ioana Mihăilă ar trebui anchetată după ce Florin Cîțu a anunţat că fostul ministru a pierdut o finanţare europeană

Într-un comunicat de presă, cei de la PSD cer o anchetă în cazul Ioanei Mihăilă în contextul în care premierul Florin Cîțu anunţa faptul că fostul ministru a pierdut o finanţare europeană. Aceştia consideră că, dacă USR ar fi achiziţionat din timp medicamentele, România nu ar fi ajuns la o rată atât de mare de decese:

„Sunt mii sau zeci de mii de cazuri noi de infecții COVID-19 care puteau fi evitate dacă Ministerul Sănătății ar fi folosit banii europeni și ar fi organizat testarea pe scară largă, pentru identificarea și izolarea din timp a persoanelor infectate. De asemenea, multe dintre decesele COVID-19 din aceste zile ar fi putut fi evitate dacă miniștrii Sănătății de la USR ar fi achiziționat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19. România a ajuns la o rată uriașă de mortalitate COVID-19 pentru că pacienții spitalizați nu sunt tratați împotriva bolii, fiindcă medicii nu au medicamentele necesare! Aceasta este o consecință criminală a incompetenței și indiferenței miniștrilor USR care nu au făcut nimic pentru a pregăti sistemul medical în fața mult-anunțatului val patru al pandemiei”, transmite sursa citată.

PSD, atac dur şi la adresa lui Vlad Voiculescu pe care l-a numit Groparul Sănătății

În altă ordine de idei, cei din PSD au comentat lista de posibili miniştri publicată în spaţiul public, listă pe care se regăsea şi Vlad Voiculescu. Social democraţii l-au numit pe Voiculescu ca fiind un gropar al sănătății, acuzându-l că a vrut să privatizeze sistemul sanitar din România:

„Astăzi românii au ajuns să sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru că, în lunile precedente, Vlad Voiculescu și ceilalți interpuși ai săi au fost mai interesați de privatizarea serviciilor medicale și de controlul achizițiilor din Sănătate decât de pregătirea sistemului sanitar pentru mult anunțatul val patru al pandemiei! Ei sunt direct responsabili pentru pacienții arși în spitale, pentru numărul insuficient de paturi de la ATI și pentru lipsa generalizată a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor COVID-19, care mor cu zile și aglomerează cimitirele din România!

Acești gropari ai sistemului medical nu au ce căuta pe lista unui nou guvern! Locul lor este pe lista celor care vor trebui investigați pentru catastrofa sanitară pe care au provocat-o în România!”, au declarat reprezentanții PSD într-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu