Eveniment-Social

Se construiesc două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Alexandru Vlahuță” din Iași!

Publicat: 01 dec. 2022
Se construiesc două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale Nicolae Iorga și Alexandru Vlahuță din Iași
Două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Alexandru Vlahuță” de care se vor bucura elevii ieșeni

Umrează să fie construite două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Alexandru Vlahuță”. Primarul Mihai Chirica a semnat ordinele de începere a lucrărilor, iar finalizarea acestora se va face în cursul anului 2023. Conducerea Primăriei Municipiului Iași intenționează să construiască o sală de sport modernă și pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, precum și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”

Municipalitatea investește în infrastructura ieșeană! Primarul Mihai Chirica a semnat ordinele de începere a lucrărilor de construire a două noi săli de sport pentru două școli ieșene: Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Alexandru Vlahuță”. Copiii vor avea un spațiu unde să-și desfășoare activitatea fizică importantă pentru sănătatea lor. Investiția are o valoare de 2.982.909,92 lei și, respectiv, „Alexandru Vlahuță” în valoare de 2.837.614,5 lei. Cele două săli fac parte dintr-un contract care include și Școala Gimnazială „George Coșbuc” în valoare de 2.870.277,07 lei.

sala de sport
Conducerea Primăriei Municipiului Iași intenționează să construiască o sală de sport modernă și pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, precum și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”

Două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Alexandru Vlahuță”

Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga”
Copiii vor avea un spațiu unde să-și desfășoare activitatea fizică importantă pentru sănătatea lor

Primarul Mihai Chirica a semnat ordinele de începere a lucrărilor de construire a două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” Iași și „Alexandru Vlahuță” pentru a ajuta elevii la dezvoltarea tuturor activităților sportive.

Conform autorității contractante, sălile de sport vor avea regimul de înălțime parter, cu o suprafață utilă de 490 de metri pătrați. Sălile de sport vor avea dotări pentru jocurile de baschet, volei, tenis. Acestea vor avea o înălțime de 8 metri.

„Scopul investiției constă în îmbunătățirea calității infrastructurii de educație a școlilor din municipiul Iași, pentru asigurarea unui spațiu care să corespundă numărului de elevi din școală, care să respecte normativele și normele în vigoare, astfel ajutând la dezvoltarea activităților sportive și creșterea nivelului de educație, de socializare și al stării de sănătate a copiilor, cât și creșterea numărului de copii care participă la competiții sportive”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectarea și lucrările de construire sunt făcute de asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL. Lucrările de construire sunt executate de SC Prima Construct SRL.

cladire Scoala Gimnaziala „Alexandru Vlahuta”
Sala de sport va avea o suprafață construită de 1.508 metri pătrați, iar durata estimată de realizare a proiectului este de un an

Alte săli de sport ce vor fi construite pentru elevii ieșeni

sala de sport
Cele două săli fac parte dintr-un contract care include și Școala Gimnazială „George Coșbuc” în valoare de 2.870.277,07 lei

În cursul lunii iulie au început și lucrările la o nouă sală de sport la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”. Sala de sport va avea o suprafață construită de 1.508 metri pătrați, iar durata estimată de realizare a proiectului este de un an.

„Noua sală de sport și anexele sale vor fi construite cu parter și etaj, cuprinzând un spațiu de antrenament de 1.077,50 metri pătrați, 10 grupuri sanitare, cabinet medical, trei vestiare, două săli de antrenament și tribune pentru spectatori. Potrivit indicatorilor tehnico – economici și devizului general ale acestui proiect aprobate de Consiliul Local, valoarea totală a acestei investiții este de 8.568.337,17 lei”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași intenționează să construiască o sală de sport modernă și pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, precum și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

Momentan, se vor construi două noi săli de sport pentru Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Alexandru Vlahuță” din Iași, urmând să fie finalizate în decursul anului 2023.
Comentarii
 • Oare iesenii nu s-au saturat sa fie dusi cu presul ???
  Dl Primar isi face campanie de 1DEC cu stiri mincinoase.
  La Titu Maiorescu in 3 ani poate termina pentru ca nu a alocat bani la rectificare, iar Vlahuta si Iorga nici bani de proiectare nu a alocat.
  Pe scurt face campanie pe spatele constructorilor neplatiti.
  Iasul usor usor este depasit la investitii publice de Botosani sau Vaslui.

 • La ce mai faci sali daca nu lași copiii să facă sport, ești un excroc care îti faci campanie pe spatele Ieșenilor. Vei fi săltat de DNA cu 6 luni înainte de alegeri ,tine minte aceste rânduri ,timpul trece, tic, tac, tic ,tac……

 • Poate îi intreba pe cei de la DAS IAȘI la ce folosesc mașinile din dotare. Vă zic eu la cumpărături, la prânz aduc mâncarea angajaților, la rezolvarea problemelor personale etc. De ce oamenii străzii nu au fost cazați pe strada directorului DAS?

Adauga un comentariu