Local

Se depun candidaturile la Primăria Iași și la Consiliului Județean Iași pentru alegerile din 2024 din partea PRO România

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Se depun candidaturile la Primăria Iași și la Consiliului Județean Iași pentru alegerile din 2024 din partea PRO România
Se depun candidaturile la Primăria Iași și la Consiliului Județean Iași pentru alegerile din 2024 din partea PRO România

Mâine, 30. 04.2024, la ora 11:00, Prof. Cătălin Abălașei – candidat PRO România la funcția de primar al municipiului Iași din partea PRO România și Dr. Iuliana Rățoi (din Pașcani) – candidat la președenția Consiliului Județean Iași PRO România, își depun candidaturile.

Ce spune președintele PRO România Iași

„Am foarte mulţi prieteni cu care vorbesc despre ceea ce se întâmplă azi în Iași, şi toţi îmi spun despre nevoia de schimbare. Pentru că, dincolo de orice considerente, la Iași trebuie să se producă o schimbare de substanţă a mentalităţilor şi a modului de a face politică și administrație, atât la nivelul județului, cât și la nivelul municipiului Iași.

Personal consider că este greşit să dăm vina pe politicieni pentru toate relele din societate. Democraţia nu poate exista în afara politicienilor şi a partidelor politice. Întrebarea pe care mi-o pun este cum putem promova noi politicieni, mai ancoraţi în realitate, mai dispuşi să asculte vocea oamenilor, care să pună interesul public înaintea interesului personal? Sigur, e treaba partidelor să propună candidaţi pentru funcţiile publice eligibile. Dar alegerea o fac votanţii. Şi aici trebuie să intervină judecata cetăţeanului. De aceea este important să alegem după criterii care depăşesc ataşamentul strict faţă de un partid sau faţă de un candidat. Trebuie să privim mai departe, să cumpănim şi la calităţile candidatului, nu doar la apartenenţa lui la un partid sau altul. Spun asta pentru că nu de puţine ori alegerea s-a făcut emoţional, nu raţional, şi acum vedem că am ajuns într-un grav impas. Să alegem după merite, nu după mărimea partidului sau a bugetului de campanie al candidatului. Mulţi ieșeni s-au îndepărtat de politică, deoarece agenda lor nu se regăseşte în agenda partidelor sau a candidaţilor lor. Pentru a-i aduce din nou la vot este nevoie de un efort de promovare a unor oameni care să fie legaţi de realităţile locului. Drept pentru care, alături de colegii mei din PRO ROMÂNIA IAȘI, am decis să susținem doi oameni reprezentativi pentru ieseni. Doamna doctor Iuliana Rățoi va fi candidatul nostru la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași si domnul Lector Univ. Cătălin Abălașei va candida din partea PRO ROMÂNIA la funcția de primar al municipiului Iași. Sunt doi oameni care doresc să se dedice Iașului, candidați cu o carieră profesională de excepție care merită încrederea şi votul iesenilor.

Nu cred că ieșenii au obosit de atâta democraţie. Poate că au obosit să vadă încrâncenare în locul concordiei, conflict în locul colaborării, lipsa dialogului. De aceea este important să aibă o miză, pentru a putea veni la vot.
O miză importantă, pe care doamna Iuliana Rățoi o va avea, va fi modernizarea satului românesc, crearea de noi locuri de muncă la sat, folosirea raţională a pământului, dar şi oferirea de servicii publice de calitate atât în educaţie, cât și în sănătate. Este ruşinos ca în comune mari să nu avem medici, educatori, apă curentă, gaz, chiar și electricitate. Este grav ca doar 1% dintre studenţi să provină de la ţară. Este grav să vedem copii care, în loc să fie la şcoală, muncesc pe sume derizorii, din cauza sărăciei.

Este inadmisibil ca în cei aproape 34 de ani de la Revoluția Română, în sportul ieșean să nu se investească mai nimic. Avem același stadion „Emil Alexandrescu” construit la începutul anilor ’60 și aceeași Sală Polivalentă din prima parte a anilor ’70. Este ruşinos ca al doilea oraș al țării, Iașul – capitală a Moldovei, să nu performeze la nici un capitol în sport. Este rusinos, dar adevarat!

Am răspuns afirmativ sportivilor ieseni care au adus glorie sportului iesean, de a se implica activ în construirea unor infrastructuri sportive necesare obținerii de performațe în toate sporturile. Lectorul universitar Cătălin Abălașei, candidatul PRO ROMÂNIA la functia de primar al Iașului, alături de Adrian Dobrea, Laurențiu Andone, Laura Dulcianu, Liviu Petrache, Iuliana Poliacu, Marius Vintilă, Ciprian Costache, Daniel Cantea și toți candidații PRO ROMÂNIA la consiliul municipal Iași, foști sportivi, sunt garanția că sportul va deveni o prioritate pentru administrația locală.
Am mare încredere în candidații PRO ROMÂNIA IAȘI! Sunt convins că doar iesenii pot schimba aceste lucruri. Atât prin munca lor, cât şi prin votul lor!”, a transmis Bogdan Abălași, președinte PRO România Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu