Local

Se depun proiecte în PNRR pentru piste de biciclete în 3 comune din Iași!

Publicat: 30 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se depun proiecte în PNRR pentru piste de biciclete în 3 comune din Iași
Se vor amenaja piste pentru biciclete în 3 comune ale Iașului prin PNRR

Consiliul Județean Iași s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a ceda spre Consiliile Locale ale comunelor Tansa, Țuțora și Coarnele Caprei sectoarele de drum pentru care se depun proiecte în PNRR pentru piste de biciclete. Fiecare proiect în parte va fi înfăptuit prin Consiliul Local al comunei

Consiliile Locale ale comunelor Tansa, Coarnele Caprei și Țuțora au solicitat Consiliului Județean Iași cedarea unor sectoare de drum. Reprezentanții celor 3 comune depun proiecte în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru piste de biciclete. Plenul Consiliului Județean a aprobat, în unanimitate, cele 3 proiecte în cadrul unei ședințe extraordinare.

Comunele depun proiecte în PNRR pentru piste de biciclete

Comunele ce doresc să depună proiecte în PNRR pentru amenajarea pistelor de biciclete au solicitat Consiliului Județean Iași cedarea sectoarelor de drum vizate pentru aceste lucrări. Comuna Tansa a solicitat dreptul de administrare asupra drumului județean DJ 246 pentru o perioadă de 5 ani după finalizarea lucrărilor de amenajare a pistelor de biciclete.

„Dreptul de administrare asupra imobilului tronson de drum DJ 246 va fi acordat pentru perioada de implementare, respectiv pentru o perioadă de 5 ani de la finalizarea proiectului «Amenajare pentru circulația bicicletelor în comuna Tansa, judeţul Iaşi» în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României , COMPONENTA 10 – Fonduri Locale. În acord cu cele prezentate şi raportat la dispoziţiile legale invocate, supunem aprobării plenului Consiliului Judeţean Iaşi proiectul de hotărâre privind transmiterea suprafeţei de 2.877 mp din sectorul de drum judeţean DJ 246 – intravilan Tansa, km 71+090-71+534, proprietate publică a judeţului Iaşi, din administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi în administrarea Consiliului Local Tansa”, se arată în proiectul de hotărâre.

Încă două sectoare de drumuri județene au fost vizate

Comuna Țuțora a constituit un proiect prin care vor amenaja piste pentru biciclete pe o suprafață de 13.680 de metri pătrați. Aceasta este inclusă pe drumurile județene 249E și 249 D.

„Se aprobă transmiterea suprafeţei de 13.680 mp din sectorul de drum judeţean DJ 249E – km 4+822-7+837 şi D3 249D – km 7+660-9+190 –intravilan Ţuțora, proprietate publică a Judeţului Iaşi, din administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi în administrarea Consiliului Local Ţuţora, în vederea implementării proiectului «Amenajare pentru circulaţia bicicletelor în comuna Ţuţora, judeţul Iaşi» în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, COMPONENTA 10 – Fondul local”, se arată în proiectul de hotărâre a Consiliului Județean.

În aceeași manieră, au fost acordate drepturile de administrare asupra unui sector de 4.800 de metri pătrați din DJ 281D – intravilan Coarnele Caprei către Consiliul Local al comunei spre amenajarea pistelor pentru biciclete.

Consiliul Județean Iași s-a întrunit pe 29 septembrie 2022 într-o ședință extraordinară în cadrul căreia au fost votate 3 proiecte prin care cele trei comune au solicitat drepturi de administrare asupra unor sectoare de drum. Acest demers a fost necesar pentru că cele 3 Consilii Locale depun proiecte în PNRR pentru piste de biciclete.

Adauga un comentariu