National

Se ia în calcul extinderea programului magazinelor dincolo de ora 18.00? Prefectul Capitalei: „În funcție de aceste analize vom putea discuta”

Publicat: 04 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se ia în calcul extinderea programului magazinelor dincolo de ora 18.00 Prefectul Capitalei În funcție de aceste analize vom putea discuta
Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica

Duminică, 4 aprilie 2021, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit la Digi 24 și a anunțat că vor fi cerute date de la supermarketuri, cu privire la comportamentul clienților după ce magazinele au început să se închidă la ora 18:00. De precizat este că pe rețelele de socializare au circulat numeroase imagini cu aglomerația din magazine, provocată de restricțiile impuse recent.

Prefectul Capitalei a fost întrebat dacă există posibilitatea extinderii programului magazinelor dincolo de ora 18.00, iar acesta a răspuns că o astfel de decizie trebuie să fie bazată pe date concrete, nu pe poze.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților și dacă au existat schimbări de comportament între momentul în care magazinele se închid la ora 18.00 și la 20.00. În funcție de aceste analize vom putea discuta apoi despre modificarea măsurilor”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

”Săptămâna viitoare vom solicita aceste date de la comercianți”, a adăugat el.

„Pot spune că am avut anumite semnale că în anumite locuri s-au produs aglomerări. Acum nu știu dacă sunt diferite de cele uzuale, avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera, există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a mai spus prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei anunță posibilitatea extinderii restricțiilor și la magazinele de cartier

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a mai declarat că are în plan posibilitatea impunerii micilor comercianți din cartiere a regulii privind numărul maxim de clienți / metru pătrat.

Alin Stoica a menționat că în ceea ce privește supermarketurile, regula este de 7m/client. Întrebat dacă ia în calcul alte soluții pentru evitarea aglomerațiilor, prefectul a precizat: „Extinderea unei reguli asemănătoare către micii comercianţi, dar numai după ce discutăm cu dânşii să vedem care ar fi efectele”.

Jurnalistul a întrebat: „Adică magazinele mici de cartier?”, iar Alin Stoica a răspuns: „Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”.

Aglomerație mare în piețe și magazine. Oamenii se îngrămădesc la final de program, pentru a-și face cumpărăturile

Încă de ieri, 3 aprilie, oamenii au început să se îngrămădească în piețe și magazine. Clienții s-au îngrămădit să își facă aprovizionarea înainte de ora 18.00.

În Piața Obor din Capitală a fost aglomerație foarte mare la orele prânzului. După închiderea magazinelor, oamenii s-au înghesuit în benzinării. S-au creat  cozi uriașe, deoarece magazinele din benzinării nu au restricții în acest moment.

Oamenii din Piața Obor din București sunt extrem de revoltați. Autoritățile și-au propus să reducă aglomerația din piețe și magazine prin aceste măsuri, dar în realitate nu s-a întâmplat asta. Oamenii sunt presați de timp și spun că aceste măsuri practic îi aduc în număr mult mai mare la cumpărături, încă din prima parte a zilei.

Clienții magazinelor solicită autorităților să se reia programul anterior, pentru că sunt oameni care ies de la serviciu vinerea după ora 17:00, fapt ce îi împiedică să își facă cumpărăturile.

Este aglomerație nu doar în piețe, ci și în supermarketuri. Este primul final de săptămână cu cele mai drastice măsuri de restricții.

Adauga un comentariu