National

Prefectul Capitalei: „Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine, aștept până mâine dimineață, când se deschid magazinele”

Publicat: 04 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prefectul Capitalei Dacă este ora 2000 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele
Prefectul Capitalei, Alin Stoica

Prefectul PLUS al Capitalei, Alin Stoica, recunoaște că ultimele măsuri pentru limitarea infecțiilor cu COVID-19 sunt discutabile și că probabil unele ar trebui regândite… dar le dă și sfaturi prețioase bucureștenilor care vin târziu de la lucru și încearcă să își facă aprovizionarea: ”Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele.”

„Închiderea magazinelor mai devreme și limitarea deplasărilor în afară locuinței, ambele măsuri au că scop limitarea contactelor în grupuri mari, aglomerari și contactele frecvente între oameni”, a spus într-o intervenție video in direct Alin Stoica, prefectul Capitalei.

„Evident că dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri.” a precizat Alin Stoica.

„De exemplu, pentru marile magazine, unde prevedeam că e posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsură complementară de a asigura cei șapte metri pătrați pentru fiecare client. Și vom vedea în zilele următoare cum a mers, cum a fost aplicată, dacă a avut efectele scontate, dacă trebuie însoțită de alte măsuri.

Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine, aștept până mâine dimineață, când se deschid magazinele.”

Prefectul Capitalei anunță posibilitatea extinderii restricțiilor și la magazinele de cartier

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a mai declarat că are în plan posibilitatea impunerii micilor comercianți din cartiere a regulii privind numărul maxim de clienți / metru pătrat.

Alin Stoica a menționat că în ceea ce privește supermarketurile, regula este de 7m/client. Întrebat dacă ia în calcul alte soluții pentru evitarea aglomerațiilor, prefectul a precizat: „Extinderea unei reguli asemănătoare către micii comercianţi, dar numai după ce discutăm cu dânşii să vedem care ar fi efectele”.

Jurnalistul a întrebat: „Adică magazinele mici de cartier?”, iar Alin Stoica a răspuns: „Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”.

Adauga un comentariu