Local

Se inaugurează hangarul Aerostar de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Se vor repara avioane civile – FOTO/ VIDEO

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se inaugurează hangarul Aerostar de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Se vor repara avioane civile - FOTO VIDEO
Se inaugurează hangarul Aerostar de pe Aeroportul Internaţional Iaşi (43)

În aceste momente, pe Aeroportul Internaţional Iaşi se inaugurează hangarul Aerostar. Conform declaraţiilor făcute de oficiali, hangarul va deservi repararea avioanelor civile.

Luna trecută a început un nou șantier la Aeroportul Iași. Proiectul unei platforme de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării va fi gata până la finalul anului 2020. O primă secțiune din proiectul de 50 milioane de lei va fi finalizată până pe 15 august. Proiectul a trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi demarat de firma austriacă Strabag AG

La Aeroportul Iași a fost demarat un nou șantier, iar în următoarele luni va fi finalizată platforma de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării. Proiectul trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași are o valoare de 50 milioane de lei, din care jumătate sunt fonduri europene și jumătate sunt fonduri proprii.

Firma austriacă Strabag AG a prins potul cel mare. Cum arată proiectul de parcare avioane la Aeroportul Iași

Noua platformă de parcare avioane va avea 5 locuri noi lângă hangarul de mentenanță Aerostar. Austriecii vor lucra la platforma de debarcare-îmbarcare, aceasta urmând a fi extinsă în partea de sud pe o distanță de 270 metri. Extinderea va avea lățimi de 78,5 metri și de 97 metri. La final, platforma extinsă va asigura 14 locuri de parcare pentru avioane, față de cele 9 locuri de până acum. În plus, pe șantierul de la Aeroportul Iași este prevăzută și o nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare-aterizare. Se vor mai realiza și lucrări de marcaje, lucrări de balizaj și iluminat platformă. Proiectul prevede și o serie de lucrări de canalizare pentru a se evita problemele anterioare privind deversările de agent degivrant în lacul de acumulare Ciric 3.

„Urmează ca în a doua fază să se realizeze întreaga platformă, apoi calea de rulare către pistă, și apoi secțiunea către balizaj. Proiectul de 50 milioane lei este necesar pentru modernizarea aerogării”, a mai spus Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași.

Adauga un comentariu