Coronavirus

Se închid pub-urile și restaurantele în orașele mari din Anglia

Publicat: 08 oct. 2020
barman toarna bere din dozator
În semn de protest, patronii au strâns ultimele rezerve de gheață și le-au aruncat în centrul orașului Glasgow

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va emite un ordin prin care, începând de luni, pub-urile şi restaurantele vor fi închise în mare parte din nordul Angliei, inclusiv în Manchester şi Liverpool, în încercarea de a opri răspândirea focarelor de COVID-19, conform informaţiilor apărute în ediţia de miercuri a publicaţiei The Sun, transmite Reuters.

Marea Britanie, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa şi cea mai gravă contracţie economică a unei ţări dezvoltate, a raportat peste 14.000 de noi cazuri zilnice de contaminare cu noul coronavirus în ultimele două zile, informează Agerpres.

Școlile, birourile şi magazinele vor rămâne deschise

Școlile, birourile şi magazinele vor rămâne deschise, transmite The Sun. Altfel, ministerul britanic de finanţe este pe cale de a finaliza un nou pachet de sprijin pentru industria HoReCA, a informat miercuri Financial Times.

Aceste noi măsuri restrictive urmează celor anunţate de prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, conform cărora toate pub-urile din Glasgow şi Edinburgh vor fi închise timp de 16 zile, începând de vineri.

Se închid barurile și cafenelele și la Bruxelles

Cafenelele şi barurile se vor închide de joi dimineaţă pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles. Decizia este luată pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile din capitala Belgiei, relatează AFP.

Măsura va fi în vigoare o lună, până pe 8 noiembrie. Consumul de alcool în spaţiul public este interzis şi în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise.

Noile restricţii sunt similare cu cele care se aplică începând de marţi la Paris şi în cele trei departamente ale regiunii Ile-de-France.

Guvernul belgian a anunţat marţi că toate barurile şi cafenelele trebuie să închidă la ora 23:00 în toată ţara începând de vineri, premierul Alexander De Croo insistând asupra situaţiei „îngrijorătoare” din Belgia.

Preşedintele regiunii Bruxelles-Capitale: „Restricţiile nu sunt suficiente pentru a opri infectările pe acest teritoriu cu 1,2 milioane de locuitori“

Preşedintele regiunii Bruxelles-Capitale, Rudi Vervoort, şi primarii celor 19 comune au decis miercuri că aceste restricţii nu sunt suficiente pentru a opri infectările pe acest teritoriu cu 1,2 milioane de locuitori. Sălile de evenimente precum şi ceainăriile (care nu servesc neapărat băuturi alcoolice) vor trebui, de asemenea, să îşi închidă porţile, se arată într-un comunicat al executivului regional.

Belgia a înregistrat în ultimele şapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creştere cu 57% faţă de săptămâna precedentă.

Patru dintre cele zece comune din Belgia în care circulaţia virusului este cea mai intensă se află în regiunea Bruxelles: Bruxelles-Ville, Molenbeek-Saint-Jean, Schaerbeek şi Anderlecht.

Barurile închise și la Paris

Prefectul, Didier Lallement, a anunțat că de marți, 6 octombrie, barurile din Paris se închid. Aceeași soartă o vor avea și piscinele. Cu toate acestea, s-a decis ca restaurantele să rămână deschise, însă cu respectarea strictă a normelor sanitare. Aceste măsuri au fost luate în contextul actual al pandemiei provocate de noul coronavirus.

În ceea ce privește programul restaurantelor, acesta nu va fi afectat, funcționând până la orele obișnuite, însă cu o condiție: măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus vor fi mai stricte.

Noi restricții în Paris din cauza pandemiei! Barurile se vor închide începând de marți

Prefectul a menționat că vor fi închise și târgurile, dar și congresele. Totodată, în centrele comerciale și în magazinele din Paris a fost anunțată limitarea numărului de persoane.

„Am ales să fie restricţionat numărul persoanelor care se pot intersecta în marile centre comerciale, în magazinele mari„, a spus el. Acestea vor trebui să primească maximum un client pentru patru metri pătrați, a adăugat prefectul. Stadioanele și terenurile de antrenament pot rămâne deschise, însă doar dacă adună ”mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea lor maximă dacă este mai mică decât această cifră de 1.000 de persoane”, a adăugat Didier Lallement.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, autorităţile franceze impun pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară.

Adauga un comentariu