Coronavirus

La Bruxelles se închid barurile și cafenelele

Publicat: 07 oct. 2020
bar
În semn de protest, patronii au strâns ultimele rezerve de gheață și le-au aruncat în centrul orașului Glasgow

Cafenelele şi barurile se vor închide de joi dimineaţă pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles. Decizia este luată pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile din capitala Belgiei, relatează AFP.

Măsura va fi în vigoare o lună, până pe 8 noiembrie. Consumul de alcool în spaţiul public este interzis şi în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise.

Noile restricţii sunt similare cu cele care se aplică începând de marţi la Paris şi în cele trei departamente ale regiunii Ile-de-France.

Guvernul belgian a anunţat marţi că toate barurile şi cafenelele trebuie să închidă la ora 23:00 în toată ţara începând de vineri, premierul Alexander De Croo insistând asupra situaţiei „îngrijorătoare” din Belgia.

Preşedintele regiunii Bruxelles-Capitale: „Restricţiile nu sunt suficiente pentru a opri infectările pe acest teritoriu cu 1,2 milioane de locuitori“

Preşedintele regiunii Bruxelles-Capitale, Rudi Vervoort, şi primarii celor 19 comune au decis miercuri că aceste restricţii nu sunt suficiente pentru a opri infectările pe acest teritoriu cu 1,2 milioane de locuitori.

Sălile de evenimente precum şi ceainăriile (care nu servesc neapărat băuturi alcoolice) vor trebui, de asemenea, să îşi închidă porţile, se arată într-un comunicat al executivului regional.

Belgia a înregistrat în ultimele şapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creştere cu 57% faţă de săptămâna precedentă.

Patru dintre cele zece comune din Belgia în care circulaţia virusului este cea mai intensă se află în regiunea Bruxelles: Bruxelles-Ville, Molenbeek-Saint-Jean, Schaerbeek şi Anderlecht.

Barurile închise și la Paris

Prefectul, Didier Lallement, a anunțat că de marți, 6 octombrie, barurile din Paris se închid. Aceeași soartă o vor avea și piscinele. Cu toate acestea, s-a decis ca restaurantele să rămână deschise, însă cu respectarea strictă a normelor sanitare. Aceste măsuri au fost luate în contextul actual al pandemiei provocate de noul coronavirus.

În ceea ce privește programul restaurantelor, acesta nu va fi afectat, funcționând până la orele obișnuite, însă cu o condiție: măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus vor fi mai stricte.

Noi restricții în Paris din cauza pandemiei! Barurile se vor închide începând de marți

Prefectul a menționat că vor fi închise și târgurile, dar și congresele. Totodată, în centrele comerciale și în magazinele din Paris a fost anunțată limitarea numărului de persoane.

„Am ales să fie restricţionat numărul persoanelor care se pot intersecta în marile centre comerciale, în magazinele mari„, a spus el. Acestea vor trebui să primească maximum un client pentru patru metri pătrați, a adăugat prefectul. Stadioanele și terenurile de antrenament pot rămâne deschise, însă doar dacă adună ”mai puțin de 1.000 de persoane sau 50% din capacitatea lor maximă dacă este mai mică decât această cifră de 1.000 de persoane”, a adăugat Didier Lallement.

Ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, autorităţile franceze impun pentru Paris şi regiunea pariziană nivelul maxim de alertă sanitară.

Carantină totală şi la Madrid

Autorităţile spaniole au decis, vineri seară, de urgenţă, să plaseze Madridul în carantină totală! Sunt luate noi măsuri şi în capitala Franţei, care de luni va intra în izolare.

În capitala franceză şi în suburbiile acesteia s-au depăşit „cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, până să revizuiască situația țării sale.

Adauga un comentariu