Actualitate

Se închide cel mai mare club de fițe din centrul Iașului. Petrecerile se țineau până dimineața în localul plin de tineri teribiliști

Publicat: 19 oct. 2019

Patronii Underground Pub au cerut în instanță intrarea în insolvență a companiei care administrează localul din centrul Iașului. Aceștia încearcă să scape de firma care a adunat datorii suspecte în ultimii ani, asta după ce fosta societate care administra clubul a fost falimentată la rândul ei în urmă cu trei ani. Patronii clubului au la activ numeroase falimentări scandaloase, fiind controlați inclusiv de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Economice

Cel mai mare club din centrul Iașului s-ar putea închide în viitorul apropiat. Patronii localului Underground au cerut în instanță intrarea în insolvență a Underground Pub SRL, din cauza unor datorii suspecte acumulate în ultimii ani, și sunt pe punctul de a băga compania în faliment. Cererea de intrare în insolvență a fost depusă la Tribunalul Iași pe 17 octombrie, chiar de către Esmeralda Liliana Diaconu, administratorul firmei. Aceasta a fost asociată în trecut cu soțul ei în afacere, și anume Claudiu Diaconu. Aceștia au controlat în trecut grupul Dacon Emerald, însă, în locul bărbatului, în firmă a devenit asociată Ileana Călinescu, în vârstă de peste 70 de ani. Cel mai probabil, Ileana Călinescu este mama sau mătușa Esmeraldei Liliana Diaconu, aceasta având în trecut numele de Călinescu.

Underground Pub SRL a fost înființată în anul 2013, în perioada în care fosta firmă care administra clubul Underground se apropia de faliment. Singura cifră de afaceri consistentă a companiei a fost înregistrată anul trecut, fiind vorba despre o cifră de afaceri de 1.025.743 lei, an în care s-au raportat pierderi de 179.670 lei, asta la un număr de 18 angajați.

Se repetă manevra financiară din anii trecuți?

Patronii clubului au fost acuzați în trecut că au înșelat instituțiile statului prin intermediul unei rețele de firme. SC Berăria Copou SRL este societatea care a administrat până acum doi ani clubul Underground, aceasta fiind băgată în faliment. Firmele controlate de-a lungul timpului de soții Diaconu au trecut prin proceduri de executare silită din cauza unor datorii către bugetul de stat.
În ultimii trei ani, Claudiu și Esmeralda Diaconu s-au grăbit să închidă toate firmele, apelând la proceduri de insolvență și faliment. SC Berăria Copou SRL a fost băgată direct în faliment pentru că nu existau bani pentru plata datoriilor, așa cum se va întâmpla cel mai probabil și cu Underground Pub SRL. „Analizând cererea formulată de debitoare, prin prisma materialului probator administrat, constatând că potrivit indicatorilor sintetici înscriși în balanța de verificare și bilanțul, societatea debitoare este în stare de insolvență, având datorii totale de 374.639 lei, disponibilități bănești de 107.276 lei și pierderi de peste 570.000 lei, instanța va admite cererea de deschidere a procedurii”, se arată în hotărârea judecătorească.

Numeroase falimentări scandaloase avute la activ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice au efectuat în urmă cu aproape 4 ani percheziții la firmele controlate de familia Diaconu. La acea periodă s-a arătat că Claudiu și Esmeralda Diaconu ar fi folosit o suveică formată din 4 firme pentru a crea un circuit financiar menit să înșele bugetul statului. Firmele au fost cedate mai apoi în numele unor persoane fără adăpost, care nu puteau răspunde în fața legii. La câteva luni după descinderi, Claudiu Diaconu a plătit integral prejudiciul de 500.000 lei, în speranța că va scăpa de acuzațiile penale.
De precizat și faptul că, pentru a salva marca Dacon Emerald, Claudiu și Esmeralda Diaconu au schimbat numele firmei în SC Trade Tex Impex SRL, care a înregistrat în momentul falimentului datorii de circa 2 milioane de euro.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu