Prima pagină » Actualitate » Se întâmplă şi la case mai mari. Eleve la o şcoală prestigioasă din Bucureşti, la spital, după ce au consumat droguri în timpul orelor
Se întâmplă şi la case mai mari. Eleve la o şcoală prestigioasă din Bucureşti, la spital, după ce au consumat droguri în timpul orelor

Se întâmplă şi la case mai mari. Eleve la o şcoală prestigioasă din Bucureşti, la spital, după ce au consumat droguri în timpul orelor

22 sept. 2022, 17:55, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

O situație incredibilă a avut loc astăzi, 22 septembrie, la o școală prestigioasă din centrul municipiului Bucureşti. Trei eleve de clasa a VIII-a au fost duse de urgenţă la spital după ce li s-a făcut rău pentru că ar fi fumat substanțe interzise.

Toată scena s-a întâmplat chiar în cadrul unității de învățământ unde cele trei minore învață. Surse din anchetă au precizat că este vorba despre Școala Centrală din Capitală.

Consum de droguri la o şcoală prestigioasa din Bucureşti

Elevele de la o şcoală prestigioasa din Bucureşti ar fi consumat droguri în timpul orelor de curs, însă imediat după aceea li s-a făcut rău. Reprezentanții unității au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar o ambulanță a ajuns imediat la fața locului.

Medicii de pe ambulanta le-au acordat primul ajutor, iar în aceste momente fetele au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală unde primesc îngrijiri medicale.

Din fericire, medicii au declarat că starea lor este ușor alterată, dar stabilă. Se pare că fetele ar fi fumat dintr-o țigară cu substanțe interzise.

Elevele vor rămâne internate în secția de Toxicologie a Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

În acest caz, cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Combatere a Crimei Organizate București.

Vârsta pentru consumul de droguri scade semnificativ în rândul tinerilor

Reiterăm faptul că fenomenul drogurilor ia o amploare îngrijorătoare în rândul tinerilor din țara noastră. Vârsta celor care experimentează pentru prima dată stupefiantele este tot mai mică, iar medicii atrag atenția că dependența poate apărea chiar și după o singura doză. Canabisul, spre exemplu, este printre cele mai folosite droguri, iar iluzia că ar fi inofensiv  este extrem de periculoasă.

Mărturii cutremurătoare ale unora dintre consumatorii de droguri care, în ultimul moment, au ales să se salveze din coșmarul în care se adânceau. Astfel de povești se scriu zilnic în România. Tot mai mulți tineri aleg să experimenteze efectele drogurilor. De cele mai multe ori, se ajunge la dependență după o singură doză.

Vârsta la care tinerii experimentează diferite droguri a scăzut semnificativ, ceea ce este destul de îngrijorător. Înainte de pandemie, la Spitalul de Copii din Timișoara, ajungeau săptămânal elevi cărora li se făcea rău din cauza etnobotanicelor. Școala online a redus numărul celor care ajung la spital, dar fenomenul nu a dispărut.

„Vârsta a tot scăzut în ultimii zece ani, dar actualmente sunt de la 12 la 18 ani. Asta este şi vârsta la care ne şi aşteptăm să apară curiozitatea de genul ăsta”, a spus pediatrul Mihai Gafencu.

De altfel, polițiștii de la Rutieră găsesc tot mai des în trafic șoferi care conduc sub influența stupefiantelor. Spre exemplu, în Satu Mare, un tânăr în vârstă de 15 ani s-a drogat, s-a urcat în mașina furată de la tatăl său și s-a răsturnat cu aceasta.

Iar pentru ca tinerii să înțeleagă efectele substanțelor psihotrope, reprezentanții Agenției Antidrog participă  deseori la festivaluri sau evenimente unde se strâng mulți tineri și le dau să testeze ochelarii speciali care simulează consumul excesiv de alcool sau droguri.

De data aceasta însă, consumul de droguri a avut loc la o școală prestigioasă din centrul municipiului Bucureşti.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *