Local

Se mărește Poliția Locală Iași. Voluntarii vor patrula pe străzile orașului alături de angajații instituției

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se mărește Poliția Locală Iași. Voluntarii vor patrula pe străzile orașului alături de angajații instituției
Poliția Locală Iași caută să angajeze voluntari pe o perioadă nedeterminată, instituția având un deficit de circa 40 de posturi în prezent

Poliția Locală Iași a solicitat municipalității aprobarea unui proiect de hotărâre pentru desfășurarea unor activități de voluntariat în cadrul instituției. Voluntarii vor avea aceleași atribuții ca și angajații Poliției Locale. Proiectul de hotărâre va fi avizat de plenul Consiliului Local

Una dintre instituțiile subordonate Primăriei municipiului Iași a demarat un proiect de voluntariat printre cetățenii orașului. Poliția Locală Iași va solicita plenului Consiliului Local aprobarea unui proiect de hotărâre legat de cooptarea unor voluntari în instituție care să lucreze cot la cot cu angajații. Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică pentru următoarele 30 de zile.

„Activitatea de voluntariat la Poliția Locală Iași are în vedere îndeplinirea cu succes a scopului și a obiectivelor fundamentale instituționale, conform dispozițiilor transmise de Primăria municipiului Iași. Dezvoltarea societății și evoluția acesteia au determinat managementul Poliției Locale Iași să abordeze noi metode de identificare a problemelor cu care se confruntă locuitorii municipiului Iași și din zona metropolitană a municipiului, dar și rezolvarea acestor probleme”, se arată în proiectul de hotărâre.

Acțiuni de voluntariat la Poliția Locală Iași

Voluntarii ce vor lucra cu Poliția Locală Iași vor fi prezenți la activități ce vizează ordinea și liniștea publică în parcări, în zona parcurilor, unităților de învățământ, esplanadelor, localurilor publice etc. În plus, aceștia vor derula și activități de informare specifice în funcție de misiunea trasată, dar și de informare în funcție de perioada din an (sărbătorile Iașului, 24 Ianuarie, 1 Decembrie și altele).

„Se urmărește și identificarea problemelor cetățenilor, este necesar ca aceste probleme, odată identificate, să fie rezolvate în conformitate cu competențele deținute și prevederile legale, iar în situația în care acestea exced competențelor Poliției Locale Iași, să fie transmise autorităților îndreptățite pentru rezolvarea acestora”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Noi detalii despre proiectul lansat în dezbatere publică

Conducerea Poliției Locale a dat și detalii despre noul proiect de hotărâre.

„Prin prezentul proiect de hotărâre, se stabilește un cadru unitar de funcționare a activității de voluntariat în cadrul Poliției Locale Iași, referindu-se exclusiv la activități de interes public și comunitar precum: ordine publică, siguranță rutieră, comerț, protecția mediului, urbanism, asistență socială, activismul civic, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială etc.”, se mai arată în documentul ce va ajunge la Consiliul Local Iași.

În vara anului trecut, Poliția Locală Iași a organizat și un concurs pentru promovarea în grad superior.

Deficit de posturi la Poliția Locală Iași

În prezent, Poliția Locală Iași are circa 320 de angajați și un deficit de 40 de posturi.

„Activitatea se desfășoară fără remunerare, din proprie inițiativă, de către orice persoană fizică care îndeplinește toate condițiile legale, în urma unei cereri lansate din partea Poliției Locale Iași, prin care aceasta își manifestă disponibilitatea de a colabora cu voluntari, pe diverse domenii de activitate prioritare. Activitatea de voluntariat contribuie la construirea unei comunități coezive, sigure și puternice. La încheierea activității de voluntariat, Poliția Locală Iași eliberează un certificat de voluntariat”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Recent, instituția din subordinea celor de la Primăria Iași a inițiat o procedură pentru Patrula Călare, contract cu o valoare de 120 de mii de lei.

Adauga un comentariu