Local

Se mărește Unitatea Medico-Socială Răducăneni. Instituția își va dubla capacitatea

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Se mărește Unitatea Medico-Socială Răducăneni. Instituția își va dubla capacitatea

O unitate subordonată Consiliului Județean Iași își va mări capacitatea în perioada următoare. Aleșii Consiliului Județean Iași și-au dat acordul ca la Unitatea Medico-Socială Răducăneni să fie construit un nou corp de clădire, cu 55 de locuri, pentru asigurarea asistenței medico-sociale persoanelor în nevoie. Astfel, în bugetul adoptat pentru anul în curs a fost inclusă suma de 102.000 lei pentru elaborarea temei de proiectare și a studiului de fezabilitate.

De asemenea, a fost inclus și un credit de angajament de 4.5 milioane lei pentru fazele ulterioare de proiectare, verificarea tehnică de calitate a proiectului pentru cerințele stabilite prin lege, execuție lucrări, dirigenție de șantier și cheltuieli conexe. Suplimentarea cu 55 locuri (de la 55 câte sunt în prezent la 110) va conduce la optimizarea și creșterea calității serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor fără adăpost, tinerilor care au părăsit sistemul de protecție a copilului și altor categorii de persoane adulte aflate în dificultate.

Iată cum va arăta clădirea

Viitoarea clădire va avea o suprafață de 330 metri pătrați, pentru spațiile de cazare, și aproximativ 470 metri pătrați pentru spații speciale, sala de mese, sala pentru activități de socializare și petrecere a timpului liber, spațiu pentru asigurarea asistenței medicale, vestiare și grupuri sanitare. Pentru că Unitatea Medico-Socială Răducăneni asigură și asistența persoanelor aflate în stare terminală a unor boli, este necesară și amenajarea a două camere de tip single. În anul 2019, la Unitatea Medico-Socială Răducăneni s-au înregistrat 67 de cereri de internare pentru persoane cu nevoi medico-sociale, solicitările provenind de la diverse instituții din județul Iași (Direcția de Asistență Socială, spitale, Servicii Publice de Asistență Socială din cadrul primăriilor), precum și de la persoane fizice.

Din cauza lipsei locurilor disponibile, au putut fi soluționate doar 22 de cereri. În județul Iași sunt trei unități de asistență medico-socială care au în prezent un total de 160 de locuri: Unitatea Medico-Socială Răducăneni, Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari și Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu-Iloaiei.

Comentarii
Adauga un comentariu