Local

Se pregătește recepția finală a lucrărilor de pe un drum județean din Iași. Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de lei – FOTO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Se pregătește recepția finală a lucrărilor de pe un drum județean din Iași. Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de lei - FOTO
Drumul județean 208I se apropie de final. Proiectul prevede modernizarea unui tronson de 7,5 milioane de lei

Modernizarea drumului județean DJ 208I se apropie de final. În următoarele luni, se pregătește recepția finală a lucrărilor

Anul trecut, plenul Consiliului Județean s-a reunit într-o ședință ordinară unde s-a aprobat modernizarea drumului județean DJ 208 Blăgești – Crivești – Vânători. Acestea se desfășoară pe o lungime de 1.500 de metri pătrați.

Se pregătește recepția lucrărilor de la drumul județean DJ208I. Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de lei

Drumul județean DJ208I se întinde pe o lungime de 15,252 kilometri, începând de la intersecția cu drumul DN 28A, localitatea Blăgești, până la drumul județean DJ 208N. Costel Alexe a transmis faptul că modernizarea tronsonului de 1,5 kilometri se apropie de final.

„Este un drum județean care nu a văzut niciodată, până la momentul de față, asfaltul. El este în plin proces de modernizare și în doar câteva luni de zile, practic, vom reuși să dăm o nouă șansă și comunității din Blăgești, dar și comunei Vânători. Acest drum va deservi, practic, tot ce înseamnă intravilanul satului Blăgești pe o distanță de 1,5 kilometri. El va fi modernizat cu 7,5 milioane de lei, modernizarea va însemna asfaltul, drumurile laterale, sistematizarea și, evident, tot ce înseamnă marcaje, indicatoare, ca locuitorii din comunitate să circule pe un drum și modernizat, și în siguranță”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Este important de știut faptul că tronsonul unde se realizează modernizarea este de 1,500 km, de la km 0+000 intersecție cu strada Avram Iancu (DN 28A), până la km 1+500, la ieșirea din localitatea Blăgești, spre localitatea Vânători.

„Tronsonul propus pentru modernizare este de 1,500 km, de la km 0+000 intersecție cu strada Avram Iancu (DN 28A) până la km 1+500, la ieșirea din localitatea Blăgești spre localitatea Vânători. Acțiunea fenomenului de îngheț-dezgheț, fenomenele de eroziune și scurgerea deficitară a apelor s-au dovedit factori distructivi agresivi, aducând sectorul de drum într-o stare tehnică rea”, se arată în documentele publicate.

Un drum județean din Iași va fi modernizat cu peste 20 de milioane de lei

Recent, a fost semnat contractul cu privire la modernizarea unui important drum județean din Iași. Este vorba despre sectorul cu o lungime de 6,057 km, de la km 0+000 intersecție cu drumul județean DJ282, localitatea Potângeni, până la km 6+057, la intrarea în localitatea Româneşti, lungimea proiectată a drumului fiind de 6.030 m. În prezent, acest sector este pietruit, iar altele prezintă denivelări și tasări, aceste aspecte îngreunând mult desfăşurarea circulaţiei.

„Contractul de lucrări pentru ultimii 6 kilometri din cei 27 de kilometri, cât are drumul județean de la Potângeni până la Mădârjac, a fost semnat. Cred că cel mai important, odată cu modernizarea acestui drum județean, acestei secțiuni de 6 kilometri, este că facem legătura între Axa Iași-Suceava și drumul european spre Podu Iloaiei. Cred că locuitorii, mai ales din Potângeni sau Românești, evident, și din Movileni, așteaptă, de foarte mult timp, acest sector de drum să fie reabilitat și modernizat, dar cred că și ieșenii îl vor folosi, evident, în condiții de siguranță și mai ales în condiții mai bune de trafic decât multe alte secțiuni de drum național sau drum județean. 24 de milioane de lei investește Consiliul Județean Iași în modernizarea acestui drum județean”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Modernizarea unui drum județean din Iași se apropie de final. Recepția lucrărilor va avea loc în următoarele luni. Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu