National

Se schimba vremea! ANM a făcut anunţul: Ploi şi furtuni în mai multe zone ale ţării

Publicat: 06 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se schimba vremea ANM a făcut anunţul Ploi şi furtuni în mai multe zone ale ţării
Ploi şi furtuni în mai multe zone ale ţării

Deși Administrația Națională de Meteorologie susținea că luna august va fi una dintre cele mai călduroase din ultimii ani și ne vom confrunta cu temperaturi caniculare, aceasta a emis o alertă de cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru câteva zone din țară. Avertizarea este valabilă începând de azi, 5 august, ora 15:00, până joi la ora 02:00.

Avertizare ANM! Cod galben de ploi și vijelii în unele zone din România
În intervalul 5 august, ora 15:00 – 6 august, ora 2:00, în Banat, Crişana şi, local, în zona Carpaţilor Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. Județele vizate sunt Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin.

Izolat, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 litri/mp şi, pe arii restrânse, 40 litri/mp. Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică se mai pot semnala şi în nord-vestul teritoriului.

Până duminică, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, nord-estice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Și în a doua săptămână a lunii august, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, estice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și nordice.

Adauga un comentariu