International

Secretarul de Stat al SUA, vizită în Republica Moldova. Scopul celei de-a doua vizite a lui Antony Blinken la Chișinău

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Secretarul de Stat al SUA vizită în Republica Moldova. Scopul celei de-a doua vizite a lui Antony Blinken la Chișinău
Antony Blinken și Maia Sandu

Oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă vizită în Republica Moldova a Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Aceasta ar fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022.

Perfectarea vizitei depinde de evoluția din cele două mari dosare ale momentului – invazia rusă în Ucraina și războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas.

Antony Blinken ar putea vizita Republica Moldova săptămâna viitoare

Republica Moldova a devenit un punct fierbinte pe harta Europei odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Rusia încearcă prin intermediul unor actori politici să dărâme regimul pro-occidental de la Chișinău.

Republica Moldova va organiza în octombrie alegeri prezidențiale și un referendum în care cetățenii se vor pronunța asupra aderării la Uniunea Europeană.

Cu doi ani în urmă, Antony Blinken lăuda ajutorul dat de Republica Moldova refugiaților ucraineni de război.

”Republica Moldova merită gratitudinea comunităţii internaţionale pentru primirea şi siguranţa care a oferit-o refugiaţilor. Statele Unite vor face tot ce este posibil pentru a ajuta Republica Moldova (…) Noi sprijinim aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Dorim să sprijinim Republica Moldova în consolidarea securităţii energetice. O facem atât prin sprijin financiar pentru dezvoltarea surselor alternative, aducem şi experţi tehnici. Vom conlucra foarte strâns cu autorităţile de la Chişinău pentru a obţine o independenţă energetică”, a spus în martie 2022 șeful diplomației americane aflat în vizită la Chișinău.

Comentarii
  • Băieți problema este mai gravă !, nimeni nu va spune ca de fapt cîteva mii de soldați americani sunt deja în “vizită “ în Republica Moldova !, gluma se îngroașă !

  • Fatza de curva ieftina si imbicsita de puroi a americanuluyi cordit linga malagambista ieftina de sluga proasta si imbicsita!!!!!!! dooa tirfiiiii!!!!

  • iar orcutele la „prestat” in copeici,celavecilor luati o bota de la taticu gratis ati terminat cu Zelenschi futuva-n cur de orci putleriste!

  • Fu- te – mas pr tine si pe ma – ta , mars in R. Moldova orca spurcata, mars afara din Romania , mars la Muia Sandu daca o iubesti moldovean imputit din R Moldova, hoit ce esti .

Adauga un comentariu