Prima pagină » Sanatate » Secrete din cămara bunicii. Leguma care arde caloriile pe bandă rulantă
Secrete din cămara bunicii. Leguma care arde caloriile pe bandă rulantă

Secrete din cămara bunicii. Leguma care arde caloriile pe bandă rulantă

06 iun. 2024, 15:40, 2 ,
BZI.ro, în Sanatate

Din ce în ce mai mulți români se luptă cu kilogramele în plus! Iar venirea verii îi face pe mulți să vrea să slăbească, dacă s-ar putea în timp record. Că e vorba de concendiu sau pur și simplu de dorința de a arăta mai supli și a se simți mai lejer, mulți români apelează la diete drastice. Puțini știu însă că una din cele mai consumate legume din România arde calorii pe bandă rulantă!

Ţelina, cunoscută ştiinţific sub denumirea de Apium graveolens, este o legumă care a fost folosită de mult timp la gătit şi în medicină. Este bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fiind extrem de benefică pentru sănătate. Ţelina îmbunătăţeşte digestia, deoarece este bogată în fibre alimentare, care ajută sistemul digestiv să funcţioneze mai eficient. De asemenea, conţine uleiuri esenţiale care stimulează producţia de sucuri gastrice şi facilitează digestia.

Reglează tensiunea arterială: ţelina abundă în potasiu, care favorizează scăderea tensiunii arteriale, fiind un aliment ideal pentru persoanele cu hipertensiune.

Ajută la pierderea în greutate: cu un conţinut scăzut de calorii şi bogat de apă, această legumă reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să slăbească. De asemenea, conţine substanţe fitochimice care ajută organismul să ardă grăsimile.

Un medicament pentru slăbit poate trata boala cronică de rinichi

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum un studiu clinic de amploare a arătat rezultate atât de promițătoare încât producătorul medicamentului l-a suspendat mai devreme. Oamenii de știință au descoperit cum să îmbunătățească tratamentul bolilor de rinichi.
Semaglutida, un compus inclus în medicamentele pentru diabet și obezitate Ozempic și Wegovy, a redus drastic riscul de complicații legate de rinichi, probleme cardiace și deces la persoanele cu diabet de tip 2 și boală cronică de rinichi în cadrul unui studiu clinic de amploare.

Rezultatele ar putea schimba abordarea în tratarea celor mai grave pacienți cu boală cronică de rinichi, care nu are leac, a relatat The New York Times. „Acest lucru este cât se poate de bun”, a comentat Kathryn Tuttle, profesor de medicină la Washington University School of Medicine și autor al studiului.

Studiul, finanțat de producătorul Ozempic, Novo Nordisk, a fost atât de reușit încât compania l-a încheiat mai devreme. Compania a cerut Food and Drug Administration să actualizeze eticheta Ozempic pentru a preciza că medicamentul poate fi utilizat și pentru a încetini progresia bolii cronice de rinichi sau a complicațiilor la persoanele cu boală cronică de rinichi.

La studiu au participat 3.533 de persoane cu afecțiuni renale și diabet de tip 2, dintre care aproximativ jumătate au primit injecții săptămânale de semaglutide și jumătate au primit o doză săptămânală de placebo.

Cercetătorii i-au urmărit pe participanți pe o perioadă medie de aproximativ trei ani și jumătate și au constatat că cei care au luat semaglutide au avut cu 24% mai puține șanse de a avea probleme renale grave, cum ar fi pierderea a cel puțin jumătate din funcția renală sau nevoia de dializă.

Persoanele care au primit semaglutide au fost mult mai puțin susceptibile de a muri din cauza bolilor cardiovasculare sau din orice altă cauză și au avut o rată mai lentă de declin a funcției renale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *