Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Secrete pentru o maioneza reusita
Secrete pentru o maioneza reusita

Secrete pentru o maioneza reusita

28 sept. 2020, 10:26,
BZI.ro, în Sanatate

Toată lumea are propria rețetă de maioneză care însoțeste fructele de mare, creveții, cartofi prăjiți, salatele. Și există tot atâtea sfaturi și trucuri câti bucătari exista pentru a îmbunătăți consistența acestui sos! Iată câteva secrete ale bunicii pentru o maioneză de casă reusită!

Faceți o maioneză într-un borcan

Pur și simplu puneți toate ingredientele un borcan îngust de 500 ml. Turnați ingredientele, activați mixerul manual și în 30 de secunde, aveți sosul! Lipsa de spațiu în recipient va ajuta într-adevăr sosul să se fixeze mai repede!

Pentru a face maioneza, folosiți ingrediente la temperatura camerei

Când ingredientele sunt reci, emulsia se face mai puțin ușor. De asemenea, dacă folosești muștar, suc de lămâie sau depozitezi ouăle în frigider, trebuie să le scoți mai întâi, astfel încât să fie la temperatura camerei. Odată ce toate ingredientele sunt la aceeași temperatură, devine mai ușor să le amestecați. De asemenea, rețineți că temperatura camerei influențează șansele de succes. Dacă este prea cald, este posibil să vă fie greu să preparati maioneza!

Secret pentru o maioneza reusita: condimentați la momentul potrivit

Tindem să condimentăm cu sare și piper în ultimul moment. Este mai bine să adăugați un vârf de sare chiar la începutul preparării, direct pe gălbenușul de ou. Acest lucru va ajuta diferitele texturi să se îmbine mai repede și mai eficient.

Secret pentru o maioneza reusita: „relaxați” maioneza

De îndată ce maioneza devine foarte fermă, ar trebui să fie relaxată cu un strop de lichid. Sucul de lămâie este un clasic aici, deoarece funcționează ca un agent de conservare și de intensificare a aromei. În caz contrar, nu ezitați să folosiți doar apă. Apa face maioneza de casă mai cremoasă. De asemenea, ajută la emulsionarea mai bună a uleiului!

Un mic sfat pentru cei cărora le place să adauge muștar

Rețeta tradițională nu conține mustar, dar acesta conferă sosului un gust bun. Dacă îți place să pui muștar în maioneză, iată un truc sigur pentru a avea succes! Înainte de a încorpora celelalte ingrediente, amestecați gălbenușul de ou și muștarul împreună. Apoi, lăsați să stea un minut sau două. Acest lucru o va ajuta să crească mai ușor. Veți vedea: emulsia va fi mai stabilă și se va inchega mai repede.

Cum să salvezi o maioneză

Uneori, este suficient să adăugați câteva picături de apă în maioneza eșuată. De asemenea, puteți amesteca o cantitate mică de maioneză eșuată cu muștar și / sau gălbenuș de ou într-un castron curat. Apoi încorporați treptat maioneza.

Cum să o păstrezi?

Se consumă foarte repede, deoarece își pierde rapid prospețimea. Cel mai bine este să o mănânci în două zile, dar poți merge până la o săptămână acoperindu-o cu folie alimentară înainte de a o pune în frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *