Local

Secțiile ATI Covid-19 sunt neîncăpătoare! Peste 100 de noi infectări în ultimele 5 zile în județul Iași

Publicat: 28 aug. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase, paturi ATI și banda galbenă pe care scrie valul 4
Zeci de ieșeni infectați sunt internați în secțiile ATI ale spitalelor suport Covid-19

Pe zi ce trece secțiile ATI Covid-19 din spitalele suport din județul Iași devin tot mai neîncăpatoare din cauza numărului mare de infectări. În ultimele 5 zile în județul Iași au fost depistate peste 100 de noi cazuri de infectări

În ultimele 5 zile, în județul Iași au fost confirmate 114 noi cazuri de îmbolnăviri, iar numărul ieșenilor infectați este într-o creștere constantă. Din această cauză, rata internărilor în spitalele suport Covid-19 din Iași este tot mai mare, iar în secțiile ATI din Iași se găsește mai greu un pat liber. Ieri, numărul locurilor ocupate din secțiile de terapie intensivă a fost de 12, din cele 19 alocate de spitalele ieșene.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” toate cele 8 paturi din secția de Terapie Intensivă erau ocupate, iar la Spitalul Municipal Pașcani erau internați alți 4 ieșeni în stare gravă. În total, pe data de 27 august 2021, în județul Iași erau internate 60 de persoane. Tot ieri au fost confirmate 24 de noi cazuri, dar niciunul cu tulpina Delta. Direcția de Sănătate Publică a raportat ieri două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind de 943 de persoane.

Amintim că, în edițiile anterioare ale cotidianului BZI, a fost prezentat cazul unei ieșence de 55 de ani care a murit după două săptămâni de internare în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”. Aceasta a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce s-a tratat acasă cu antibiotic.
De teamă să meargă la spital, ieșeanca a ales să stea acasă crezând că are o simplă răceală, însă a ajuns pe mâna medicilor cu o afecțiune pulmonară.

Peste 600 de ieșeni imunizați într-o singură zi

Joi, 26 august 2021, în județul Iași, rata de imunizare a ajuns la 603 persoane, fiind una dintre zilele cu cel mai mare număr de doze administrate în ultima săptămână în județul Iași. Medicii au imunizat 408 persoane cu prima doză și doar 195 de ieșeni s-au prezentat la rapel. Din cele peste 400 de persoane imunizate cu prima doză, 271 au ales să se vaccinze cu Johnson&Johnson, care necesită o singură doză. De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 22.523 de doze. De pe data de 27 decembrie 2020, de la dubutul campaniei de vaccinare și până ieri, 26 august 2021, s-au imunizat împotriva Covid-19 406.764 de ieșeni și au fost înregistrate 467 de reacții adverse ușoare.

A început imunizarea în parcarea Iulius Mall

Ieri, 27 august 2021, a început imunizarea împotriva Covid-19 în parcarea Iulius Mall Iași. Timp de trei zile, caravana mobilă, organizată de autoritățile ieșene, va vaccina cu serul Johnson&Johnson. Echipele medicale vor fi prezente, astăzi, sâmbătă, 28 august și duminică, 29 august, în parcare Iulius Mall, în intervalul orar: 15:00 – 19:00.

„Echipele mobile vor utiliza serul Johnson&Johnson care presupune o singură doză. Vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Nu este nevoie de programare. Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță, mai ales în contextul în care se constată că varianta Delta a acestui virus este foarte contagioasă. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală. Vaccinarea este un act benevol și gratuit”, au spus reprezentanții DSP Iași.

Comentarii
  • De ce sunt neincapatoare domnilor manageri????? Ce ati facut dupa instalarea in functii????? Cate locuri in plus ati realizat de la valurile 2-3 incoace???? De ce nu ati deschis Spitalul Letcani????…… Aaaaaaaaa, platiti ziaristii ca sa va tot vaitati si sa ungeti propaganda lui Citu? Pai atunci platitii voi din suplimentul Covid pe care-l primiti, nu noi din banii nostrii.

  • Vorbind cu cineva ce lucrează în spital, i-am adresat întrebarea despre nebunia aceasta și, ce îmi zice?” Avem pe secție 5 camere cu destinație specială Covid, toate…GOALE!!!” În caz de ocupare a celorlalte camere, nu au dreptul sa utilizeze din cele destinate Covid, desi sunt…goale. Nu vi se pare ca ceva nu se potrivește???

Adauga un comentariu