Local

Noi caravane mobile de vaccinare împotriva COVID-19, organizate în patru locuri în municipiul Iași! Reprezentații DSP: „Vaccinarea este un act benevol și gratuit!”

Publicat: 15 iul. 2021
Medicii, lângă o ambulanță, în Parcul Voievozilor
Echipele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză (cei care se vor vaccina, nu vor trebui să se prezinte la rapel, așa cum este cazul celorlalte seruri care se folosesc în România)

Autoritățile ieșene fac în continuare acțiuni suplimentare pentru a crește rata de imunizare. În următoarele trei zile, mai multe echipe mobile se vor deplasa prin municipiul Iași pentru a vaccina populația împotriva COVID-19. Serul administrat în cadrul acestei acțiuni de imunizare este Johnson & Johnson. În primele zile, medicii au reușit să administreze peste 100 de doze

Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP) va organiza, în următoarele trei zile, șase caravane mobile în mai multe zone din municipiul Iași. Serul administrat în cadrul programului de imunizare împotriva COVID-19 este Johnson & Johnson. Acest vaccin nu necesită rapel.

„Continuăm acțiunile suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, în următoarele zile sunt organizate mai multe caravane mobile. Astăzi, 15 iulie 2021, vom fi în trei locuri din municipiul Iași, vineri, 16 iulie 2021, caravana se va afla în zona Păcurari, iar, sâmbătă, medicii vor imuniza în zona CUG și în parcarea Complexului Egros. Echipele medicale vor fi pregătite să le ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții COVID-19 sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță.

Caravanele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson, care presupune o singură doză. Cei care se vor vaccina nu vor trebui să se prezinte la rapel, așa cum este cazul celorlalte seruri care se folosesc în România. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală!”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

Programul caravanelor mobile organizate de DSP Iași

În următoarele 3 zile, în municipiul Iași vor fi organizate șase caravane mobile de imunizare împotriva COVID-19. Programul este următorul: 15 iulie 2021 – Parcare Piața CUG – interval orar: 9:00 – 13:00; 15 iulie – Parcare Complex E-gros Shopping Iași – interval orar: 10:00 – 14:00; 15 iulie – Parcare Complex Sportiv Ciric – interval orar: 16:00 – 19:00; vineri, 16 iulie 2021 – Esplanada Mimoza Păcurari – interval orar: 15:00 – 19:00; sâmbătă, 17 iulie 2021 – Parcare Piața CUG – interval orar: 09:00 – 13:00; 17 iulie 2021 – Parcare Complex E-gros Shopping Iași – interval orar: 10:00 -14:00.
Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson a ajuns la 11.327 în județul Iași, 288 de doze fiind administrate în ultimele zile.

Peste 100 de ieșeni s-au imunizat în primele trei zile ale caravanei

Chiar dacă prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 cu ajutorul caravanei mobile organizată de DSP Iași nu a reprezentat un succes, echipa medicală a reușit să imunizeze 150 de persoane. Astfel, miercuri, 30 iunie 2021, a fost prima zi a caravanei mobile de imunizare împotriva COVID-19, organizată de către Direcția de Sănătate Publică în Parcul Voievozilor, din municipiul Iași.
Atunci au fost vaccinate 15 persoane. Din cauza ploii, echipa medicală nu a putut sta în parcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun decât o oră. Programul stabilit inițial era de trei ore. Echipa mobilă a revenit în cartier duminică, 4 iulie 2021. În acea zi au fost vaccinate încă 60 de persoane, iar, în cea de-a treia zi de imunizare, 8 iulie 2021, în același loc au mai fost vaccinate încă 75 de persoane.

Centre fără programare din județul Iași

În prezent, în județul Iași există șase centre de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare. Două dintre acestea se află la Gara Iași și la Aeroportul Internațional Iași.
Aici, serul administrat este Johnson & Johnson. La punctele de imunizare fără programare de la Centrul Comercial Era, Palatul Culturii, Casa de Cultură a Studenților și Cinema „Victoria” – Piața Unirii, vaccinul folosit este Pfizer. Programul de funcționare a celor șase centre este zilnic, în intervalul orar 8:00 – 20:00.

Adauga un comentariu