Local

Ședință de Consiliu Județean Iași la Casa Pătrată. Proiect pentru combaterea COVID-19 la spitalele din Iași – LIVE VIDEO

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de Consiliu Județean Iași la Casa Pătrată. Proiect pentru combaterea COVID-19 la spitalele din Iași - LIVE VIDEO
Un proiect pentru combaterea pandemiei COVID-19 la spitalele din Iași din fondurile derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare va fi discutat într-o nouă ședință de Consiliu Județean Iași

O nouă ședință de Consiliu Județean Iași va avea loc în cursul zilei de astăzi. Pe ordinea de zi a ședinței va figura un proiect privind implementarea unui proiect european pentru combaterea pandemiei COVID-19 la spitalele din Iași. Proiectul va fi implementat în baza Programului Operațional Infrastructură Mare privind sănătatea populației. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura și alte proiecte de hotărâre

O nouă ședință de Consiliu Județean Iași va avea loc în cursul zilei de astăzi, 29 iulie 2020. Pe ordinea de zi a ședinței va figura un proiect privind implementarea unui proiect european pentru combaterea pandemiei COVID-19 la spitalele din Iași, dar și alte proiecte ce vor fi analizate de plenul CJ Iași. Proiectul va fi implementat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, subaxa pentru sănătatea populației. În cadrul acestui proiect sunt incluse spitalele subordonate autorității județene. Este vorba de Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Spitalul de Pneoumoftiziologie, Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, dar și Maternitățile „Elena Doamna” și „Cuza Vodă”.

Ședință de Consiliu Județean Iași pentru combaterea COVID-19

În cadrul ședinței de Consiliu Județean Iași se va discuta și despre noul protocol încheiat de autoritatea județeană cu spitalele din subordine pentru combaterea pandemiei COVID-19. Proiectul are o valoare de 48,3 milioane lei (10 milioane euro).

„Proiectul vizează promovarea investițiilor necesare pentru consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2. Este un virus cu o contagiozitate extrem de înaltă, care a provocat deja o criză sanitară fără precedent și decesul unui număr mare de persoane la nivel global și în state din Uniunea Europeană, printre care și România. Având în vedere faptul că limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației României poate fi realizată doar prin asigurarea disponibilității aparaturii și dispozitivelor medicale, în special ventilatoare, paturi și infrastructură de terapie intensivă suplimentară”, se arată în proiectul de hotărâre discutat de CJ Iași.

Spitalele din Iași, în discuții la Consiliul Județean pentru noi proiecte

În această ședință de Consiliu Județean Iași vor fi analizate și alte proiecte de hotărâre pe lângă cele privind spitalele din municipiu. Pe ordinea de zi a ședinței de plen se mai numără și un proiect privind demararea investiției parcului industrial de la Lețcani, obiectiv care a bătut pasul pe loc din cauza conducerii Consiliului Județean Iași.

Se va discuta alocarea a 22,5 milioane lei pentru proiectul respectiv, hotărâre care va fi analizată de plenul Consiliului Județean Iași. În plus, pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura și un proiect privind modificarea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Iași. Proiectul prevede încercarea lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, de a-i face loc în acest for scandalagiului Mircea Manolache. Popa are nevoie de votul lui Manolache pentru a-și asigura votul în plenul CJ. Este a patra încercare din ultimele luni a lui Maricel Popa, cel mai slab președinte din istoria județului Iași, de a-i face loc în ATOP lui Manolache.

„Plenul Consiliului Județean Iași va discuta un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea hotărârii Consiliului Județean Iași privind aprobarea de finanțări nerambursabile în anul 2020. Este vorba de activități nonprofit de interes general, exclusiv proiecte sociale, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate”, au mai menționat reprezentanții CJ Iași.

Adauga un comentariu