Actualitate

Ședință de Consiliu Județean în condiții speciale. Aleșii județului, puși să stea la distanță între ei

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de Consiliu Județean în condiții speciale. Aleșii județului puși să stea la distanță între ei

Virusul COVID-19 bagă spaima și printre consilierii județeni. Ședința ordinară a plenului de mâine, 18 martie, va avea loc în condiții cu totul speciale

Consilierii județeni se vor întruni mâine, 18 martie 2020, într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen se vor regăsi peste 60 de proiecte de hotărâre. Cu toate acestea, din cauza răspândirii virusului COVID-19, ședința de plen se va ține în condiții cu totul speciale.

„Întâlnirea aleșilor va fi precedată marți (astăzi- n.r.) de comisiile de specialitate în care vor fi dezbătute o serie de proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor din sistemul de sănătate ieșean, cu referire la Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul „Elena Doamna”, continuarea în ritm susținut a lucrărilor de reparații și modernizări la drumurile județene, demersuri pentru extinderea rețelei de gaze naturale în județ, măsuri de protecție socială și alte inițiative”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Măsuri de securitate în Casa Pătrată

Având în vedere importanța proiectelor, dar și situația existentă cu privire la pandemia de coronavirus, intrarea în vigoare a nivelului trei de securitate și declararea stării de urgență la nivel național, Maricel Popa a dispus o serie de măsuri în legătură cu desfășurarea ședinței ordinare a plenului Consiliului Județean.

„Întrucât numărul consilierilor județeni nu este mai mare de 50, limita maximă admisă la acest nivel de securitate, întrunirea va avea loc în Sala Mare a instituției. Aceasta permite așezarea la distanță a consilierilor pentru ca perimetrul din jurul fiecăruia să fie unul sigur. În sală vor fi prezenți doar consilierii județeni și reprezentanții secretariatului Consiliului Județean, care asigură activitățile legate de organizarea și desfășurarea întrunirii.

La fel se vor desfășura și ședințele comisiilor de specialitate de marți, cu mențiunea că, aici, directorii sau șefii de servicii vor susține pe rând proiectele, astfel încât numărul de persoane prezente în același timp în sală să nu depășească numărul maxim admis de normele în vigoare. Consilierii județeni vor completa o declarație pe proprie răspundere că nu au intrat în contact cu persoane cunoscute ca fiind infectate cu COVID-19. De asemenea, accesul în sală se va face numai după ce un cadru medical va verifica starea de sănătate a fiecărui participant”, au mai transmis reprezentanții CJ Iași.

Situație de criză

Conducerea CJ Iași a arătat că în aceste momente se impune o situație de calm.

„Fac din nou apel la calm și echilibru către ieșeni. Suntem într-o situație de criză, dar pe care o controlăm foarte bine. Avem tot ce ne trebuie din punct de vedere medical pentru a face față situației actuale. Recomand autorităților locale din județ, mai ales acelora din mediul rural, să suspende de îndată organizarea de piețe, târguri de animale, talciocuri și a oricărui eveniment care presupune prezența unui număr mai mare de persoane. Dragi ieșeni, pentru o informare corectă, vă rog să aveți în vedere doar comunicările oficiale din partea instituțiilor abilitate”, a mai spus președintele Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu