Local

Ședință de plen la Palatul Roznovanu. Toate detaliile despre proiectele discutate de consilierii locali – Live Video

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de plen la Palatul Roznovanu. Toate detaliile despre proiectele discutate de consilierii locali - Live Video


Consilierii locali se vor reuni în cursul zilei de astăzi pentru a dezbate câteva zeci de proiecte de hotărâre într-o nouă ședință ordinară a Consiliului Local. Ședința va avea loc în sistem online din cauza pandemiei de COVID-19. O serie de proiecte de hotărâre au stârnit deja unele reacții din partea aleșilor locali

Astăzi, 30 aprilie, de la ora 10:00, va avea loc o ședință intensă de Consiliu Local. Pe ordinea de zi vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, avizarea unor investiții noi, dar și accesare de împrumuturi externe. Municipalitatea va derula un proiect legat de împrejmuirea Cimitirului Eternitatea, dar și modernizarea aleii Eroilor din Primul Război Mondial. Cele două proiecte au o valoare de peste 400 mii lei. Pentru a fi demarate este însă nevoie de acceptul consilierilor locali.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura și un proiect privind aprobarea unui împrumut de 21 de milioane de euro contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Municipalitatea vrea să aloce 15 milioane de euro pentru modernizarea depoului de tramvaie din Dacia, alte 2 milioane de euro pentru reabilitarea cinematografului „Dacia”, dar și pentru reabilitarea termică a unor școli. Proiectul a stârnit însă unele controverse, nu toți aleșii din Consiliul Local fiind de acord cu acest lucru.

Mai mulți cetățeni de onoare

Municipalitatea va acorda la această ședință și unele titluri de cetățean de onoare al urbei, consilierii locali urmând a discuta și despre aprobarea unor taxe ce țin de Direcția Locală de Evidență a Persoanelor. Pe ordinea de zi va figura, printre altele, un proiect legat de înlocuirea unui consilier local. Liberalul Lucian Jugrin și-a înaintat recent demisia din CL pentru a putea lucra în cabinetul prefectului județului. În locul lui Lucian Jugrin va ajunge Adrian Căliman, acesta fiind următorul pe lista PNL. Adrian Căliman a mai fost în trecut ales local din partea liberalilor.

Adauga un comentariu