Actualitate

Ședință de urgență la PSD: Se discută despre votul moțiunii de cenzură

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de urgență la PSD Se discută despre votul moțiunii de cenzură
Ședință de urgență la PSD: Se discută despre votul moțiunii de cenzură

O ședință de urgență va fi organizată astăzi, de la ora 13.00, la PSD. Principalul subiect ce va fi dezbătut la ședința organizată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a convocat liderii județeni PSD, este moțiunea de cenzură.

Ședința va avea loc în format online, după ce Parlamentul a decis ca moțiunea să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00.

Ședință de urgență la PSD: Se discută despre votul moțiunii de cenzură

Discuțile legate de votul moțiunii de cenzură se va axa în principal pe numărul de voturile pe care poate conta PSD la moțiunea de cenzură. În plsu, social democrații ovr dezbate strategia pe care o vor folosi în următoarele zile, până la vot, și despre modul în care decurg negocierile cu celelalte partide.

Pe lângă parlamentarii PSD, reprezentanții ALDE, Pro România și PPU-au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură, în timp ce parlamentarii UDMR va stabili cum se va proceda în ziua votului. Așa cum era de așteptat, USR nu susține moțiunea de cenzură.

Pentru a putea trece moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic orban sunt necesare voturile „pentru“ a 233 de parlamentari.

Votul moțiunii de cenzură, anunțat ieri

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”. Printr-un mesaj pe o pagină personală de socializare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că luni Parlamentul se va reuni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Pentru a decide asupra votului, joi va avea loc întrunirea dintre conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu.

ALDE își dorește suspendarea lui Klaus Iohannis

Conform declaraţiilor făcute de Tariceanu se doreşte o suspendare a preşedintelui Iohannis pentru declaraţiile făcute de acesta în cursul zilei de ieri, 26 august 2020. Conform lui Tăriceanu, preşedintele a reacţionat iresponsabil atunci când acesta a spus că Guvernul nu are obligativitatea de a asigura purtarea măştilor:

„Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont.

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii.”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Guvernul trebuia să zică faptul că nu vor asigura măşti de protecţie pentru cadrele didactici şi ca măsurile luate de aceştia au fost lăsate pe ultima vreme deşi se ştia că şcoala va începe pe 14 septembrie. În viziunea lui Calin Popescu Tăriceanu este inadmisibil faptul că este inadmisibila reacţia lui Klaus Iohannis şi că ar trebui pusă problema suspendării acestuia.

Adauga un comentariu