Actualitate

Şedinţa dintre Florin Cîțu (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) s-a terminat! Iată declaraţiile făcute de cei doi lideri în contextul susţinerii Guvernului Ciucă

Publicat: 22 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Şedinţa dintre Florin Cîțu PNL și Kelemen Hunor UDMR s-a terminat Iată declaraţiile făcute de cei doi lideri în contextul susţinerii Guvernului Ciucă
Florin Cîțu (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR au finalizat negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă

În aceste momente, şedinţa dintre Florin Cîțu și Kelemen Hunor s-a terminat. Cei doi lideri politici au declarat că PNL și UDMR au ajuns la un acord de susţinere a Guvernului Ciucă și că vor lucra în aceste zile la programul de guvernare.

Pe de altă parte, vă aducem aminte faptul că, inițial, Kelemen Hunor și-a manifestat reticiența în susţinerea unui Guvern condus de un fost militar.

Kelemen Hunor (UDMR) și Florin Cîțu (PNL) au ajuns la un consens pentru susţinerea Guvernului Ciucă

Așadar, negocierile au durat câteva zeci de minute iar Kelemen Hunor și Florin Cîțu au anunţat că au ajuns la un consens pentru susţinerea Guvernului Ciucă. Momentan, atât PNL cât și UDMR nu au vrut să anunțe numele de viitori miniştri şi au declarat că după ce vor lucra la programul de Guvernare vor face publice şi numele celor care vor fi în viitorul Executiv:

Am discutat dacă putem continua guvernare şi despre programul de guvernare. Am dat în lucru la colegii noştri să lucreze pe programul actual de guvernare. Mâine se vor întâlni echipele şi vom finaliza programul de guvernare. După ce vom discuta aceste lucruri, vom stabili şi componenta Guvernului. a declarat Kelemen Hunor.

Florin Cîțu va vorbi și cu USR pentru susținerea din Parlamentul României:

„Miercuri vor fi discuții în comisii și votul pe joi. Să fim realiști. Șase ministere le avem acolo. Facem programul de guvernare mâine, vă asigurăm că vom avea măsuri pe sănătate, pe energie. Avem discuția pe portofolii zilele viitoare, le veți vedea. Negocierea este responsabilitatea premierului. Pentru susținere în Parlament se va discuta și cu USR și cu PSD. Nu este niciun pact cu PSD. Vom vorbi și cu USR pentru susținerea în Parlament”, a declarat Florin Cîțu.

 

Kelemen Hunor a fost reticient în susținerea unui Guvern Ciucă

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a făcut ieri declarații despre propunerea liberalilor ca Nicolae Ciucă să fie premierul României. Oficialul susține că nu este de acord în totalitate cu propunerea PNL.

„Este un militar excepțional. A muncit în teatrele de război. Avem respect pentru orice militar. Pe palierul politic e o problemă. Nu e foarte uzual în ultima perioadă în țările democratice când în țările democratice când un fost militar a condus guverne. De aceea avem din acest punct de vedere o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu o soluție pe termen lung. Suntem deschiși să vedem și ce spune PNL. În caz că președintele îl desemnează probabil că o să discutăm și cu el”, a spus Kelemen Hunor.

În schimb, USR a declarat că nu dorește să voteze Guvernul Ciucă, lansând un război cu președintele Klaus Iohannis despre care au spus că a păcălit milioane de români.

 

Adauga un comentariu