Urmează să fie organizată o nouă licitație pentru vânzarea clădirilor și a terenurilor care aparțin fostei fabrici de lactate Lactis SA Iași, situată în bulevardul Metalurgiei
Lichidatorii judiciari vor organiza în data de 08.12.2020 o nouă licitație publică cu strigare pentru vânzarea activelor care aparțin fostei fabrici de lactate care a avut punct de lucru în bulevardul Metalurgiei nr. 8 din Iași. Este vorba despre clădiri administrative, magazii, spălătorie, bazine, posturi de echipamente electrice situate pe un teren în suprafață totală de 16.080 mp. Prețul total de pornire a licitației este 38.400.000, fără TVA, iar bunurile imobile se vând în bloc și sunt dobândite de cumpărător libere de orice sarcini. Documentele care atestă îndeplinirea condițiilor de participare la licitație trebuie comunicate lichidatorilor până joi, 03.12.2020, ora 10:00.
Valoarea terenurilor și a clădirilor Lactis SA Iași a fost majorată după ce a fost făcută o nouă reevaluare a proprietăților. În 2019, activele fabricii de lactate au fost scoase la vânzare în repetate rânduri cu un preț începând de la 28.800.000 lei, fără TVA.
Valoarea imobilelor Lactis SA Iași a crescut cu aproape 10 milioane de lei
După ce s-a făcut reevaluarea imobilelor și a terenurilor din Zona Industrială a Iașului, au fost reluate și licitațiile la noua valoare de 38 de milioane de lei. Măsura este luată după ce foștii șefi ai fabricii au fost trimiși în judecată pentru devalizarea societății. Este vorba despre Constantin Gâlcă, fost director general al Lactis SA, Gheorghiță Burlacu, economist în cadrul companiei, și de Maria Micu, fost director tehnic în cadrul Lactis SA. Miliardarul gălățean Petrică Herașcu este principalul îmbogățit din devalizarea Lactis SA. La fabrica ieșeană de procesare a laptelui, Petrică Herașcu a lucrat cu una dintre cele mai cunoscute firme ale sale, și anume SC Galmopan SA. Herașcu ar fi plătit puțin peste 10 miliarde de lei vechi pentru hale și clădiri, după care le-a scos la vânzare la prețuri mult mai mari.
Înființată în 1977, Întreprinderea de Colectare și Industrializare a Laptelui Iași a colectat materie primă din toată zona Moldovei și a produs toată gama de derivate din lapte. Fabrica din Iași a fost prima uzină de profil din România unde s-a introdus metoda de ambalare a laptelui în pungi de plastic.