Actualitate

Șefii DIICOT băgați în Comisia Parlamentară pentru a da explicații în tragedia de la Festivalul SAGA

Publicat: 10 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Șefii DIICOT băgați în Comisia Parlamentară pentru a da explicații în tragedia de la Festivalul SAGA
Șefii DIICOT au fost chemați in Parlament pentru a da explicații pentru tragedia de la SAGA FESTIVAL

Șefii de la DIICOT trebuie să dea explicații în fața Parlamentului pentru tragedia de la Festivalul SAGA. Concret, conducerea instituției va fi prezentă în Comisia Parlamentară pentru drepturile omului din Senat, comisie condusă de Anca Dragu.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirma într-o conferinţă de presă că este regretabil ce s-a întâmplat şi că a somat instituțiile competente să facă o analiză a evenimentului. Ministrul s-a lăudat cu statisticile din interiorul ministerului. Totuși, piața drogurilor reprezintă o uriașă problemă pentru România și pare că autorităție nu înțeleg în totalitate acest flagel.

Șefii DIICOT trebuie să dea explicaţii în Parlament pentru tragedia de la Festivalul SAGA

Începând cu ora 12.00, în Parlament are loc o şedinţă la care participă șefii DIICOT care sunt audiaţi pentru tragedia de la Festivalul SAGA. Comisia pentru drepturile omului condusă de Anca Dragu le va solicita un punct de vedere celor din conduceri în contextul în care DIICOT au fost parteneri ai organizatorilor evenimentului. Procurorii antimafia trebuie să prezinte toate măsurile pe care aceștia le-au luat în condiţiile de parteneriat din cadrul festivalului. Aceștia trebuie să răspundă de ce consumul de droguri a fost unul ridicat, mai ales că se presupune că au fost luate toate măsurile pentru a preveni dezastrul care s-a produs în urmă cu aproximativ o săptămână.

Unele surse au precizat faptul că s-ar fi ajuns la concluzia că legislația actuală care clarifică consumul de droguri trebuie schimbată. Aceștia caută soluţii pentru a limita consumul de droguri. Este bine de menţionat faptul că la toate festivalurile din România, cu toate că procurorii sunt implicați în acţiuni, consumul de droguri atinge cote alarmante. Este suspect cum acest lucru se întâmplă sub atentă pază a oamenilor legii.

Un tânăr a murit după ce a luat o supradoză de droguri la Festivalul SAGA

Vă aducem aminte faptul că ediția 2022 a Festivalului SAGA s-a sfârșit prost pentru un tânăr din Republica Moldova care a murit după ce a luat o supradoză de droguri. Cu toate că aparent oamenii legii supravegheau cu atenție festivalul, acest lucru nu i-a împiedicat pe traficanți să vândă cantități, aparent, mari de marfă.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unui stop cardio respirator care a fost provocat de consumul excesiv de droguri. Tânărul a fost transporat la Spitalul Sf. Spiridon din București, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să îi salveze viața. Situația nu a fost una unică pentru că la spital au ajunşi şi alţi tineri care au consumat droguri, dar din fericire aceștia au supraviețui. Klaus Iohannis a vorbit și el despre tragedia de la SAGA Festival, spunând că este nevoie și de educație.

Ulterior tragediei, Jandarmeria a anunţat că a constatat 77 de fapte de natură penală săvârşite de participanţi la Saga Festival, pentru încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul său folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Așadar, vom vedea care vor fi cu exactitate concluziile trase reprezentanţii din Parlament după şedinţă cu șefii DIICOT.

Comentarii
  • Poftiti si in Piata Unirii din Iasi unde colcaie de traficanti mai tineri sau mai batrani rasi in cap. O paine buna de mancat si pentru servicii. Nu va sfiiti si incercati!

Adauga un comentariu