Local

Şeful ANAF, Lucian Heiuș, despre un contribuabil din Iaşi: „Are creanţe fiscale de 11,7 mlioane de lei”

Publicat: 08 aug. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Şeful ANAF Lucian Heiuș despre un contribuabil din Iaşi Are creanţe fiscale de 117 mlioane de lei
Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei, susține Lucian Heiuș

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a discutat astăzi, 8 august 2022, despre un contribuabil din Iaşi, care are diferenţe enorme intre veniturile declarate şi cele estimate.

Şeful ANAF a făcut un top al judeţelor cu cele mai mari creanţe fiscale.

Lucian Heiuș susţine că un contribuabil din Iaşi are cele mai mari creanţe fiscale, în România

Lucian Heiuș a anunţat luni, 8 august, în cadrul unei conferinţe de presă ca în luna iulie a acestui an s-au descoperit creanţe fiscale în valoare de 21,4 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă între veniturile declarate şi cele estimate de ANAF a fost descoperită în judeţul Iaşi, la un contribuabil, şi anume de 11,7 milioane de lei.

Mai mult decât atât, şeful ANAF a transmis că impozitul calculat la suma de 21,4 milioane de lei este de aproximativ 6 milioane de lei.

“În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi. Creanţele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei. Creanţa stabilită, respectiv impozitul pe care ar trebui să îl plătească, este în valoare de 3,5 milioane de lei.

În Bucureşti, la un contribuabil, diferenţa a fost de 3,5 milioane de lei, creanţă stabilită a fost de un milion de lei, iar în Buzău, la un alt contribuabil, diferenţa a fost de 3,2 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 0,8 milioane de lei. V-am dat trei cele mai mari diferenţe şi impozite stabilite pe care le au descoperit colegii mei în luna iulie. Deci practic, în această activitate, în luna iulie, 5,9 milioane de lei au fost identificaţi şi urmează să fie achitaţi sau recuperaţi către bugetul de stat”, a declarat Lucian Heiuş, şeful ANAF.

Diana Șoșoacă are datorii la bugetul de stat, susține șeful ANAF

În continuarea declaraţiei sale, Lucian Heiuș a adus-o în discuţie şi pe senatoare de Iaşi Diana Sosoaca. Şeful ANAF susţine că aceasta are datorii la bugetul de stat, este rău platnica, inventează duşmani şi lansează scenarii. Mai mult decât atât, Heius a anunţat executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese în cazul acestei. Astfel, s-a solicitat să i se reţină o treime din indemnizaţie, afirmând că taxele şi impozitele nu au o culoare politică.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamnă senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a afirmat şeful ANAF.

Vă aducem aminte că șeful ANAF a anunțat demararea controalelor încâ de la începutul lunii iulie, unde toate persoanele fizice din România vor fi verificate dacă respectă legea. În acest context, un contribuabil din Iași a fost găsit cu creanțe fiscale de 11,7 milioane de lei.

Comentarii
  • Nu stiti cine e??? Dinte C-tin de la Farmacom, evazionistul numarul 1!!!!! Costele, mai trimiti salariatii la tara dupa cupoane de pensionar???

  • De ce nu spune cu subiect si predicat cine este persoana si de la care Partid Politic? Omul de rand cum suntem numiti de catre cei care ne conduc isi achita darile catre Stat dupa care mai vad daca au bani de medicamente de mancare nu mai vorbim este mai grav decat Cartelele de pe vremea lui, Ceausescu. Atat cat luam la Cartela tot ne descurcam, acum marfa in galantare dar, banii unde sunt casa putem cumpara banii sunt la Politicieni, Guvernanti, baietii destepti din Energie etc. Romania este Orfana nu mai are cine sa o protejeze.

Adauga un comentariu