Actualitate

Șeful clinicii care organizează testarea în București, Mihail Lala, nu are avizul DSP și ar putea merge la închisoare

Publicat: 10 iul. 2020
Șeful clinicii, Mihail Lala nu are avizul DSP și ar putea merge la închisoare
Șeful clinicii, Mihail Lala nu are avizul DSP și ar putea merge la închisoare

Șeful clinicii, Mihail Lala, nu are avizul DSP și ar putea merge la închisoare. Șeful clinicii care organizează testarea privată pentru coronavirus, Mihail Lala, prezintă în parcarea mall-ului din Băneasa că nu are avizul DSP pentru testarea de față.

Mihail Lala a menționat că acum testează pe propria răspundere și că acum își asumă riscul de a merge la închisoare, fiindcă a contestat ordinul de închidere de la DSP.

Testare privată în Capitală fără avizul DSP

Mihail Lala, șeful clinicii care organizează testarea privată în București, recunoaște că nu deține avizul DSP pentru a putea testa în condiții legale și admite că poate merge la închisoare din cauza acestui lucru. Acesta a construit întreg centrul cu normele, dar și cu ajutorul normelor celor de la DSP. Cu toate acestea, testarea privată va continua în București.

”Nu, nu avem avizul de la DSP. Noi am construit întreg centrul cu ajutorul și cu normele celor de la DSP. Nu ne-au dat avizul, dar am decis să merge mai departe și am constestat ordinul DSP.”

Șeful clinicii a contestat în instanță ordinul de închidere

Cu toate acestea, Mihail Lala nu poate admite că nu are un aviz pentru testarea privată și tocmai de aceea are un ordin de închidere, dar va continua cu testările. De asmenea, el pune în seama Guvernului că nimeni nu își asumă și că dacă vom continua în acest mod ”stăm și murim de Covid”. Singura soluție este să testăm cât mai mulți oameni și să avem grijă de cei ce nu își permit să se testeze pe cont propriu.

”Avem un ordin de închidere, dar l-am contestat în instanță și acum așteptăm o soluție din partea instanței. (…) Eu am decis, deși acest ordin era executoriu, să nu închid acest centru de testare. În astfel de situații, oamenii trebuie să ia decizii pe care să și le asume. Dacă tot stăm, stăm și murim de Covid. În România nimeni nu își asumă nimic, un ministru nu-și asumă, Guvernul nu-și asumă, nimeni nu-și asumă. Eu mi-am asumat și dacă ceea ce fac este ilegal mă voi duce la pușcărie, dar până atunci trebuie să testăm cât mai mulți oameni. Noi nu am făcut asta pentru profit, am făcut asta pentru că aveam prieteni, aveam medici în gardă care plângeau în gardă, avem oameni care nu se pot testa.”

Mihail Lala nu va opri testările

În ciuda a ceea ce a spus DSP, Mihail Lala și-a asumat să testeze în privat oamenii. Se pare că doamna Gabriela Firea s-a aflat în aceeași situație, însă nu și-a putut asuma locul de primar pentru a testa cât mai mulți oameni. Cu toate că șeful clinicii care organizează testarea privată ar putea merge la pușcărie, acesta va continua cu testările.

”Eu mi-am asumat ca privat să testăm oamenii, în ciuda a ceea ce ne-au spus de la DSP. Doamna Firea a fost în exact aceeași situație ca și mine, dar ea nu și-a asumat scaunul de primar pentru a testa. Eu îmi asum faptul că aș putea să fac pușcărie! ”

Adauga un comentariu