Razboi în Ucraina

Șeful grupului Wagner anunță că forțele sale controlează aproximativ 70% din orașul Bahmut

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șeful grupului Wagner anunță că forțele sale controlează aproximativ 70 din orașul Bahmut
Șeful grupului Wagner anunță că forțele sale controlează aproximativ 70% din orașul Bahmut

Șeful grupului militar privat rus Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat luni, într-o scrisoare deschisă către ministrul rus al apărării, că forțele Wagner controlează aproximativ 70% din orașul Bahmut din estul Ucrainei.

Prigozhin a recunoscut că situația din Bakhmut a fost „dificilă, foarte dificilă, cu inamicul luptându-se între ei pentru fiecare metru”.

„În acest moment, unitățile Wagner controlează aproximativ 70% din orașul Bahmut și continuă operațiunile pentru a finaliza eliberarea orașului”, a scris Prigozin luni în scrisoarea publicată pe Telegram.

Prigojin ia cerut lui Shoigu să ia măsuri pentru a preveni o potențială ofensivă

Prigojin ia cerut lui Shoigu să ia măsuri pentru a preveni o potențială ofensivă viitoare a trupelor ucrainene la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, despre care Prigojin a spus că va opri forțele Wagner de trupele ruse din estul Ucrainei.

Comentariile lui Prigojin vin după ce armata ucraineană a susținut sâmbătă că mercenarii Wagner au suferit „pierderi colosale” în bătălia pentru Bakmut și au fost nevoiți să caute întăriri de la parașutiștii ruși.

„După ceea ce vedem, Bahmut va fi ultimul câmp de luptă pentru acțiunile militare infame ale PMC Wagner din cauza acestei ofensive extinse, în care își „aruncă” toți mercenarii și apoi foștii prizonieri”, a spus Serhii Cherevatyi, purtător de cuvânt al Gruparea de Est a Forțelor Armate Ucrainene, în timp ce vorbea la televiziunea națională. „Acum vedem că sunt întăriți de unități ale armatei regulate. În primul rând, trupele aeriene.”

Între timp, Prigojin a anunțat sâmbătă că intenționează să recruteze aproximativ 30.000 de noi luptători până la jumătatea lunii mai, potrivit unui mesaj vocal publicat pe Telegram.

Norvegia livrează Ucrainei 8 tancuri Leopard 2

Norvegia livrează Ucrainei opt tancuri Leopard 2, au anunțat luni Forțele Armate Norvegiene. Antrenamentul soldaților ucraineni pe tancuri este în desfășurare în Polonia.

Norvegia și-a anunțat luna trecută decizia de a trimite tancurile, prim-ministrul Jonas Gahr Støre remarcând că „mai multe țări aliate au făcut și ele același lucru”.

La începutul lunii februarie, guvernul norvegian a anunțat, de asemenea, că a decis să comande 54 de tancuri germane Leopard 2 pentru a-și consolida propriile capacități de apărare, care ar trebui să fie livrate în 2026.

Adauga un comentariu