Actualitate

Semnal de alarmă tras de un medic sibian: „Este nevoie de un modul exterior!“

Publicat: 01 dec. 2020
Victoria Bîrluțiu, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu
Victoria Bîrluțiu, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

Medicul sibian Victoria Bîrluțiu, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, trage un semnal de alarmă legat de situația din unitatea medicală. Medicul Victoria Bîrluțiu apelează la ajutorul prietenilor pentru a cere un modul exterior, în așa fel încât 12 paturi să poată fi păstrate pe secție.

„Nu mi-am imaginat că voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secția Boli Infecțioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienți, pentru separarea circuitelor”, spune Victoria Bîrluțiu.

Medic din Sibiu: „Chiar am nevoie de un modul similar celui din spatele Urgenței“

Șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu susține că dacă secția ar avea un modul exterior, ar putea păstra în secție 12 paturi.

„Chiar am nevoie de un modul similar celui din spatele Urgenței. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeași capacitate de spitalizare. Oare mă puteți ajuta?”, menționează Victoria Bîrluțiu.

Răspunsurile nu au încetat să apară la mesajul disperat al medicului.

„Mâine dimineață vom discuta dacă este suficient spațiu pentru montarea celor trei containere metalice ce formau în Piața Mare în perioada sărbătorilor Atelierul lui Mos Crăciun. Proprietarul lor, Andrei Drăgan Răduleț, și-a dat acordul de principiu. Trebuie să vedem dacă avem 7 x 8 ml și dacă avem acces cu macaralele noastre pentru montaj“, i-a transmis medicului Mihai Balaban, președintele Filialei Crucea Roșie Sibiu.

Luni, rata de infectare a scăzut în județul Sibiu la 6,82 la mie. în timp ce în orașul Sibiu la 10,18.

Carantina din Sibiu va fi prelungită cu șapte zile

CJSU Sibiu a aprobat vineri, 27 noiembrie, 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa.

Potrivit autorităților, carantina va fi prelungită cu 7 zile. Și localitatea Mârșa va intra în carantină tot pentru 7 zile.

În aceste zone, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere.

Au fost adoptate schimbări față de hotărârile anterioare, care prevăd că în zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea), legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării, iar în zilele 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Tălmaciu, precum și satul Șelimbăr au intrat în carantină pentru 14 zile în 16 noiembrie.

Puțin peste 5.500 de cazuri noi, în România

Până ieri, 29 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 471.536 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 348.852 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.554 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 11.193 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat., 11.193 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Adauga un comentariu