Evenimente culturale

Semnificatia arcului de Triumf din Bucuresti – FOTO

Publicat: 12 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Arcul de Triumf este un monument situat in partea de nord a Bucurestiului, in sectorul 1, la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935-1936. El comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.

Vezi si Castelul lui Monte-Cristo, o RUINA – FOTO

Arcul de Triumf are 27 m inaltime, cu o singura deschidere si este de forma paralelipipedica. Machetele au fost executate de artisti plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Ruschita, pe langa sculptorii autohtoni, s-a apelat si la un numar de zece sculptori din Italia.

Vezi si Biserica Stavropoleos, lacasul brancovenesc din buricul Bucurestiului – FOTO

Impreuna cu Catedrala Incoronarii de la Alba Iulia, cu Mausoleul de la Marasesti, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, Mausoleul din Parcul Carol si cu Mormantul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Triumf se numara printre monumentele care comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial de partea Aliatilor, la finalul caruia aproape toate teritoriile locuite de romani s-au gasit pentru prima data reunite la un loc. Arcul de Triumf nu este primul monument de acest gen ridicat in capitala Romaniei, el fiind precedat de cateva constructii provizorii cu semnificatii asemanatoare, care au marcat, succesiv, victoria Romaniei in razboiul de independenta (1878), jubileul celor 40 ani de domnie ai regelui Carol I (1906) si revenirea familiei regale romane din exilul de la Iasi (1918).

Adauga un comentariu