Actualitate

Semnificație tablou sau panou de siguranțe la Golf 4. Cum se înlocuiesc acestea

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnificație tablou sau panou de siguranțe la Golf 4. Cum se înlocuiesc acestea
Modelul Golf 4 este cel mai des întâlnit pe soșelele din România

Cu siguranță, foarte mulți posesori ai acestui autoturism au nelămuriri cu privire la semnificație tablou sau panou de siguranțe la Golf 4. Și aceasta deoarece te poți confrunta la un moment dat cu problema unei siguranțe arse și chiar nu are rost să dai o fugă până în service. E bine de știut că poți înlocui chiar tu siguranța defectă încât să nu pierzi timp umblând după un electromecanic auto. Unde mai pui că nici nu va trebui să scoți mulți bani din buzunar.

După cum se știe, VW Golf 4 este mașina cea mai des întâlnită pe șoselele din România și nu numai. Și ne referim la acest model de mașină deoarece este cea mai des întâlnită pe șoselele noastre și nu numai. Prețul mic și fiabilitatea ei au ajutat-o să devină alegerea perfectă pentru foarte mulți șoferi. Și cum modelul Golf reprezintă prima opțiune pentru mulți conducători auto, putem spune că este necesară o bună cunoaștere a acestei mașini, precum și a martorilor din bord.

Și aceasta deoarece au fost multe cazuri în care unii şoferi s-au văzut nevoiți să schimbe o siguranţă la maşină. Și, sincer, nu e mare lucru, mai ales dacă poți verifica tabelul cu semnificațiile de pe capacul panoului. Însă aceasta poate deveni o problemă când respectiva schiță s-a şters ori dacă respectivul capac a dispărut cu totul. Astfel, în rândurile care urmează veți găsi toate indicațiile necesare dacă vă confruntați cu o astfel de problemă.

Semnificație tablou / panou de siguranțe la Golf 4

Vă redăm în continuare o explicația amănunțită a tabloului de siguranțe care se regăsește la modelele VW Golf 4, Bora și Jetta. De menționat că acesta este poziționat în interiorul mașinii pe partea din stânga a planșei de bord. Probabil mulți dintre voi ați fost nevoiti la un moment dat să înlocuiți cel puțin o siguranță la mașină. Și aceasta fie că nu funcționa bricheta ori vă făcea probleme semnalizarea. Cel mai probabil v-a dat dureri de cap faptul că nu ați știut să identificați rapid acea siguranță arsă. Ori, de ce nu, a dispărut respectiva schiță cu semnificațiile acestora  de pe capacul panoului.

Ca să vă fie mai ușor să le identificați, în galeria foto veți găsi ce semnifica fiecare pozitie din tabloul de siguranțe pentru VW Golf 4. Astfel, în prima coloană este notată poziția siguranței, în cea de-a doua amperajul acesteia, iar în ultima se regăsește simbolul, respectiv semnificația siguranței. Atenție, însă! Nu încercați să „REPARAȚI” siguranțele sau să le înlocuiți cu altele mai puternice. Astfel, pot face scurtcircuit, iar tabloul de siguranțe va lua foc cel mai probabil!

În cazul în care observi că o siguranță recent înlocuită s-a ars din nou, trebuie să mergi cat mai repede la un service auto pentru a nu defecta mai tare mașina. Și aceasta deoarece ai probleme la instalația electrică și trebuie verificată urgent de către o persoană autorizată.

Golf, cea mai vândută mașină din Europa în 2020

Volkswagen Golf a fost cea mai vândută mașină în Europa și în Germania în 2020, chiar dacă a trecut printr-o importantă schimbare de generație. Gigantul auto din Wolfsburg a lansat cea de-a opta generație Golf la finalul anului 2019, însă debutul pe piață a fost întrerupt de pandemie. Însă celebrul model compact a fost nevoit să recupereze toate aceste dezavantaje în a doua parte a anului. Astfel, Golf 8 nu numai că a recuperat, dar s-a și descurcat admirabil. Modelul a încheiat 2020 pe prima poziție în topul celor mai vândute mașini din Europa, cu circa 312.000 de exemplare livrate. De asemenea, a dominat și topul celor mai comercializate mașini din Germania, cu 133.900 de unități. În altă ordine de idei, este foarte util să știți ce semnificație are tabloul sau panoul de siguranțe de la Golf 4.

Adauga un comentariu