Coronavirus

Senatoarea USR Florina Presadă are coronavirus. Anunțul a fost făcut pe Facebook

Publicat: 13 oct. 2020
Florin Presada in Parlament
Senatoarea USR Florina Presadă are coronavirus. Senatoarea USR a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Senatoarea USR Florina Presadă are coronavirus. Senatoarea USR a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. România trece în această perioadă prin clipe extrem de grele din cauza pandemiei de coronavirus.

Senatoarea USR Florina Presadă anunţă luni pe Facebook că a fost dignosticată cu COVID-19.

Senatoarea USR Florina Presadă are coronavirus

”Suntem 28 de mii pe această pagină. Acum puteţi spune că, şi voi, cunoaşteţi pe cineva infectat cu noul coronavirus. Câteva zile cu dureri groaznice de cap. Le-am pus pe seama alegerilor interne. Dar când mi-am pierdut mirosul, nu am mai avut pe ce să dau vina”, a scris Presadă pe Facebook.

La finalul mesajului aceasta îndeamnă populația să se protejeze și să fie precaută: ”Protejaţi-vă, staţi sănătoşi şi iubiţi România cu ochii deschişi!”.

Florina Presadă a fost de curând implicată într-un scandal la USR PLUS.

Deputatul Cornel Zainea a demisionat atât din partid, cât și din Parlament, nemulțumit de modul în care se întocmesc listele. De asemenea, senatorii Vlad Alexandrescu și Florina Presadă riscă să nu mai prindă un loc de parlamentar, potrivit presei centrale.

Ludovic Orban, despre producerea Remdesivir

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre producerea medicamentului Remdesivir în România. Ludovic Orban a declarat că depinde de posiblităţile companiilor de a introduce medicamentul în producţie. Medicamentul este unul dintre cele considerate eficiente împotriva COVID-19.

„Decizia politică există. Problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe condiţiile legale îndeplinite pentru a putea produce şi vinde pe piaţă aceste medicamente. Ştiu sigur că există o companie care ar putea în termen rezonabil să introducă în fabricaţie favipiravirul. Toate acestge rezultate nu sunt 100% certe, să ştii că dau rezultate. Se încearcă diferite tratamente off label. Noi primul lor de favipiravir l-am avut ca donaţie pentru testare clinic“, a declarat Orban.

Premierul a precizat că a cerut suplimentarea stocurilor de Euthyrox, dar a făcut apel la cetăţeni să nu îşi facă stocuri personale din acest medicament.

Consilierul premeirului Virgil Guran a spus care este motivul din cauza căruia țara noastră nu poate produce Remdesivir.

„Am discutat cu cei de la Antibiotice Iaşi. Ar dura cinci ani până s-ar ajunge la producţiei, iar noi avem nevoie acum”, a explicat consilierul premierului, potrivit cărui statele care produc Remdesivir au luat măsuri în acest sens cu mult timp înainte de debutul pandemiei.

Remdesivir nu este singurul medicament pe care medicii îl administrează

Conform declaraţiilor ministrului Sănătății, Remdesivir nu este singurul medicament pe care medicii îl administrează în tratarea pacienţilor care au fost infectaţi cu coronavirus. Dacă de la începutul lunii iulie, până acum, medicii au folosit aproximativ 11.000 de doze, în momentul de faţă, în România mai există doar 4.000 de doze, susţine Tătaru:

„Este un tratament care se dă pentru formele medii-severe. Se dă în stadiu incipient, un tratament de cinci zile, în general celor care sunt în terapie intensivă. Completăm tratamentul cu hidroxiclorochină, Kaletra sau completându-se ulterior cu tot ce înseamnă imunomodulatoare, anticoagulante, dexametazone, precum şi alte antivirale”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

România nu va rămâne fără medicamentele care se folosesc în tratarea COVID. Ministrul Nelu Tătaru a dat asigurări că, odată ce vom rămâne fără Remdesivir, în depozitele din ţară se află alte tratamente care ajuta la tratarea virusului. Începând de săptămâna viitoare, în depozitele românești vor intra peste 200.000 de tablete de favipiravir, un antiviral care împiedică replicarea virusului din Wuhan.

Comentarii
  • Distinsa doamna senator sa nu intre in panica in privinta lipsei simtului de miros.
    USR (acum, in alianta oficiala) continua sa miroase asa dupa cum l-a descris NePrima Doamna a celui NeAles.
    Asa cum s-a exprimat doamna cu gurita ei !
    Si, bai, cata dreptate are !

Adauga un comentariu