Local

Senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, solicitare adresată Guvernului: „Să aducă acasă badantele românce din Occident pentru a oferi îngrijire profesionistă în azilele de bătrâni”

Publicat: 14 iul. 2023
_____ Vizualizări 31 Comentarii
Senatorul de Iași Diana Șoșoacă solicitare adresată Guvernului Să aducă acasă badantele românce din Occident pentru a oferi îngrijire profesionistă în azilele de bătrâni
Senatorul de Iași, Diana Șoșoacă

Senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, a făcut o solicitare adresată Guvernului. Președintele S.O.S. România cere conducătorilor să aducă acasă badantele românce din Occident pentru a oferi îngrijire profesionistă în azilele de bătrâni din țara noastră.

 „Îi solicit Guvernului să aducă din Occident badantele românce care s-au specializat în îngrijirea bătrânilor și să le ofere condiții și salarii motivante ca să lucreze în azilele din România, astfel încât să avem personal profesionist care să aibă grijă de bătrânii din azile.

În timp ce badantele românce îngrijesc bătrânii din alte țări, în România bătrânii noștri sunt bătaia de joc a unor persoane dezumanizate care îi supun pe cei care stau în azile la torturi și tratamente degradante”, a transmis Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, despre românii din Diaspora

Liderul partidului S.O.S. România susține faptul că românii trebuie să se întoarcă în țara lor pentru a munci și pentru a fi remunerați corespunzător. În timp ce conaționalii au grijă minuțios de bătrânii din străinătate, vârstnicii noștri sunt tratați mizerabil.

„Este timpul ca românii să se întoarcă acasă și să primească venituri corespunzătoare în România, pentru că avem nevoie de profesioniștii care au plecat să muncească în străinătate, indiferent de domeniu! În schimb, în România sunt aduși muncitori din Asia cărora li se oferă condiții mai bune decât românilor!

I-am solicitat de asemenea premierului României ca, în calitate de senator membru al Comisiei pentru Abuzuri, să fiu persoana responsabilă care merge în control în țară pentru a verifica la sânge situația din azile și pentru a propune luarea unor măsuri dure care nu țin cont de intrigile politice și de aranjamentele de culise.

De asemenea, am solicitat înființarea unei Comisii de Anchetă în Parlament care să investigheze situația din azile și să identifice vinovații, făcând lumină în aceste cazuri care au șocat România”, a conchis Diana Șoșoacă.

Comentarii
  • Campanie electorala pe seama unor oameni si asa batuti de soarta.Badantele noastre lucreaza in familii care isi iubesc batranii si au grija lor, nu le iau casa su banii dupa care ii lasa la camin probabil cu gandul ca acolo sunt si oameni cu suflet.

  • Respect pentru doamna senator Sosoaca. Este buna propunerea dar o badanta afara castiga 1000- 1200 euro plus masa si cazare. Aici?

  • Maria pentru anonon, badanta sa fie sef ca pana la urma uitati cine fura banii, romanasii nostri pe care nu vreti sa ii inlocuiti si sa ii timiteti pe ei in azilul pe care il patronau.

  • ei, in sfarsit aici ai dreptate si trebuie sustinut acest aspect cu vehementza sa vina romancele care spala batrani straini la sezut sa-i spele pe ai nostri ca ai nostri au construita tzara asta si sau spetiti cu demitate. Nu mai aduceti asiatici, angajati pe romanii nostri cu salarii de 3000 lei si sa le dati motoscutere sa se deplaseze la locul de munca. Nu ne colpnizati. Unul care sduce asiatici zicea ca le cauta si fete pentru casatorie nu iar fi rusine, vrea sa ne corceasca cu asiatici sa nu mai fi samantza de roman. Sa se duca el la ei si sa dea cu tarbnacolupul sa-i puna sa munca sa-si valorifice pamantul lor.

  • Faptul ca au sters italienii la fund nu inseamna ca sunt profesioniste. Nu au pregatire de specialitate; dar asta nu inseamna ca nu se pot intoarce in tara.

  • Puneți-o fraților șefă la azile să aibă treabă și să nu mai urle aiurea toată ziua filmîndu-se pe tiktok …În rest gargară

  • Chiar ar fi foarte bine sa fie doamana Sosoaca sefa azilelor si a tot ce implica functii publice in tara asta. I-ar decapita pe toti urgent, Romania ar avea foarte multi bani, puscariile ar fi pline de coruptii infractori care fura banul public si fac afaceri pe functia publica, un concurs la bugetari ar fi concurs si nu pila politica , mita, neamuri, incompetenti, analfabeti in functii publice calde bine platite si multe alte mizerii oribile pe care nu le mai putem suporta.

  • Diana Șoșoacă ,dacă nu ar fi fost in regretabia vânzare a Petromului și a toatei industrii petrochimice a României poate ajungea să aibă o poziție mai bună in Guvern azi .E de neiertat să nu spui nimic deși știiai ce se va intânpla cu Petromul că OMV nu e Companie chiar fraieră .În al doilea rând când a intrat in AUR a mers iar pe blătescu cu infractorii ce ia băgat AUR in Parlament .E inadmisibil și de neiertat să spui azi că ești faci bine Românilor .
    Andrei Ciubuc ,Deputat de AUR are dosar penal de trafic de Droguri in Republica Moldova ,deține Cetățenia Română .
    Cum să inchizi domnule ochii să bagi infractori cu dosare in Parlamentul României ?
    SOS și AUR a strâns in partid și nomenclaturiști ce au duso bine pe vremea lui Ceaușescu ,azi ir ies la iveală să ne arate că sunt „Patrioți ” ? 🤔😡

  • Mai Cezare daca esti atat de destept si tu le stii pe toate ia spune mai cati penali avem numai in Iasi de la alte partide care nu sunt Aur daca ma refer doar la CJ si Primaria Iasi si daca mergem mai sus la nivel guvernamental cate mizerii au facut penalii care nu sunt Aur cat s-au imbogatit pe spinarea noastra furand, daca ma refer doar la scandalul azilelor dar lista este prea lunga cu altele. Infractori cu dosare penale sunt multi, multi in Parlament, nu de la Aur, Sosoaca si SImion erau in clasa I- a pe vremea lui Ceausescu, asa ca…… cum au dus-o bine mai? In regretabila vanzare a Petromului si a industriei petrochimice romanesti cum spui ,au fost altii care au papat multi bani din aceasta distrugere , nicidecum Sosoaca, asa ca nu mai manca rht cu polonicul

  • Aia so creada ei ca venim sa fim slugi la ai nostri ce sor gandit sa ne compere ,au cica ai nostri batrani or luptat pentru patrie daca e asa de aia sor vandut pana acum pt o sticla de ulei si o coaja de paine pentru ca sor luptat pt noi?si sa ma mai duc sa le sterg si curu aia o cred ei ca suntem atat de prosti ,isi merita ai nostri batrani soarta ,eu sunt bandada in Germania ,si am avut grija si de ai nostri mai rai ca dracu is pardon de expresia, mai bine lucri cu strainul decat cu al tau dupa ce te-o vandut ,ce pretentii cat tupeu sa ai in tine.

  • Lucrez ca fleghe (îngrijitoare) în Germania de 6 ani. Ingrijesc o familie adică șoț și soție pentru salariul de 2900 de euro, în Romaniea nu mi sar da acest salar.

  • Buna ziua tuturor. Eu sunt una dintre acele badante care a lucrat in Sicilia zece ani. Are dreptate dna Sosoaca pt ca ar fi salvarea acelor femei sa nu mai lucreze in conditii de puscarie acolo. Nu se lucreaza de exemplu ca in Germania unde orarul e orar. In Sicilia i 24/24 stai la datorie daca ai o ora liber duminica sau doua e rar. Am crescut doi copii acolo sii vedeam cand se duc la scoala de pe geam pt ca nu aveau voie sa sune nici la usa sa ma salute. Am plans in zece ani cat pt o viata . O tratam ca pe o regina pe acea batrana care avea Alzheimer Nu ma obliga nimeni sa stau acolo decat gandul ca atunci cand am plecat spre Sicilia dupa ce am reusit sa fac o casuta copiilor mei impreuna cu sotul meu, neavand bani sa o terminam si cu imprumuturi la banci ca nu m am nascut fică de om bogat am fost nevoita sa plec unde am putut ca sa platesc banca. Statul nu ajuta tinerii cum era odata. Munceam amandoi la posta si nu ne ajungea banii de la o luna la alta. Si nu am fost de cand m am casatorit si dupa ce am facut copii in 23 de ani niciodata la mare sau munte absolut nicaieri. Toata viata am muncit in conditii grele. Dupa ce a murit batrana copii ei si ei in varsta nu au recunoscut ca am muncit la ei decat doua ore. I am dat in judecata am avut dovezi dar pana si avocatul nostru ne a tradat si ne a spus in fata,, noi italieni ce crezi ca vom ajuta o romanca sa castige? Stiu ca ai dreptate dar nu vei castiga. „Avocatul, judecatorul, toti absolut au facut in asa fel sa nu castigam si sa nu se faca dreptate. Va sfatuiesc pe toate care vreti sa munciti in strainatate sa faceti tot posibilul sa rămâneți i in tara voastra. Si autoritatile sa primeasca la munca si femei fara experienta si chiar si mai in varsta dar care au forta si psihica si fizica sa lucreze in azilele noastre din tara. Nu va mai duceți in alta tara pt ca va ve ti imbolnavi si nu se mai intorc niciodata anii dedicati unor oameni care nici contract de munca nu va fac majoritatea din ei. ACUM AS PUTEA FI DE AJUTOR IN ACEST DOMENIU AM EXPERIENTA EXACT CA O ASISTENTA MEDICALA DAR NU MAI POT DIN CAUZA PROBLEMELOR DE SANATATE. AS PUTEA FI COORDONATOR PT TINERII FARA EXPERIENTA. DAR CE E CEL MAI IMPORTANT INTR O UNITATE DE ACEST GEN CEI CARE NU AU SUFLET PT ASA CEVA SA SE RETRAGA PT CA OAMENII TREBUIE TRATATI OMENESTE INDIFERENT DE VARSTA SEX SAU BOALA. CINE NU E FACUT PT ACEASTA MUNCA SI O FACE PT BANI FACE NENOROCIRI. DE ASTA E NEVOIE DE UN OBSERVATOR MEREU IN ACEST DOMENIU SI DEPISTAT DIN TIMP ASISTENTELE CARE NU SUNT BUNE SA FACA ACEASTA MESERIE SA FIE INDRUMATE SA SI SCHIMBE MESERIA. DACA NU EXISTA NIMENI CARE SA LE INSPECTEZE, VIATA ACELOR OAMENI E IN PERICOL. CEI CARE DAU AVIZE DE FUNCTIONARE FARA SA SE DUCA PE TEREN AIA TREBUIE SA FACA PUSCARIE. PT CA DACA CEI CARE SUNT LA CONDUCERE NU AR PUTEA FI CORUPTI TARA NOASTRA AR FI IN RAND CU ALTE TARI UNDE MITA ESTE O JIGNIRE

  • Da, intr-adevat in alte tari mita este o jignire, vrei sa -i dai ceva doctorului si se uita foarte urat si intrebator la tine si iti da rest si 10 de centesime daca ai facut de ex un tratament dentar

  • Ce stie Dna senator de îngrijirea bătrânilor? Abia are rabdare sa poarte o discuție civilizată cand e la un interviu regizat. Apai sa discute cu un batran bolnav de schizofrenie sau altceva … La cum se comporta cred ca ii spurca pe toți dintr-un azil daca ar fi la conducerea acestuia…..

  • de fapt cine sunt cei doi circari ambulanti ai Romaniei, Sosoaca si SImion: unul fura salamuri in spatele blocului S15, nu a muncit in viata lui, celalalt Sosoaca, o avocata de 2 lei, care nu a castigat nici un proces si este o sustinatoare a Rusiei, deci doi circari fara valoare si sustinatorii loo sunt la fel ca ei, fara valoare.

  • Badantele din Italia nu aveau pregătire sa muncească la batrani,dar în România îți cer pregătire sa lucrezi într-un azil de bătrâni,rușine statului Roman!

  • ❤️doamne cata dreptate ai am lucrat 15 in Italia primu lucru trebuie sa iubesti meseria cum iti iubesti copii si apoi banii doar ASA poti aveva grija de price batran copi adolescente Sau orce are fi el

Adauga un comentariu