Local

Senatorul PNL Laura Scântei a plecat la Curtea Constituțională! Liviu Brătescu i-a luat locul celui mai slab parlamentar din Iași

Publicat: 13 iun. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Senatorul PNL Laura Scântei a plecat la Curtea Constituțională Liviu Brătescu i-a luat locul celui mai slab parlamentar din Iași
Laura Scântei, judecător Curtea Constituțională, Liviu Brătescu, noul senator PNL și sediul organizației județene PNL Iași din Podu Roș

Senatorul PNL Laura Scântei a devenit judecător la Curtea Constituțională a României. Fostul parlamentar din județul Iași va fi înlocuit cu Liviu Brătescu, următorul pe lista PNL. Cel mai slab demnitar  al Iașului va fi astfel înlocuit cu un politician care până acum a pierdut la mustață alegerile pentru Parlamentul României.

Județul Iași va avea un nou senator. Liberalul Liviu Brătescu va ajunge în Senatul României în locul lui Laura Iuliana Scântei, numită recent pe funcția de judecător la Curtea Constituțională a României.  Liviu Brătescu a ocupat poziția secundă pe lista PNL Iași la alegerile parlamentare din 2020, însă nu a prins mandatul de senator, scorul organizației liberale fiind de doar 23,7 procente, ceea ce a făcut ca filiala să aibă 3 deputați și un senator.

Laura Scântei a devenit judecător la Curtea Constituțională! Mandat pe o perioadă de 9 ani

Laura Scântei a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis în cursul zilei de sâmbătă, 11 iunie 2022. Aceasta va avea un mandat pe o perioadă de 9 ani la Curtea Constituțională a României. Scântei, senator de Iași, președinte al Comisiei Juridice, a fost nominalizată de PNL și votată în plenul Parlamentului. Astfel, cel mai slab demnitar al Iașului din ultimii 6 ani va ocupa o poziție în cadrul CCR pentru următorii 9 ani.

Cel mai bogat parlamentar din județul Iași

Laura Scântei este de departe cel mai bogat parlamentar din județul Iași. Aceasta are o avere de invidiat de pe urma cabinetului notarial pe care îl deține pe strada Paris, în Sectorul 1 al Capitalei, chiar lângă sediul Guvernului României. Totuși, în calitate de senator PNL Iași, Laura Scântei nu s-a făcut remarcată cu absolut nimic, activitatea acesteia pentru ieșeni fiind aproape nulă.  Laura Iulian Scântei a fost impusă pe listele PNL Iași în 2016 de conducerea de la acea vreme a Partidului Național Liberal, nominalizare care a stârnit un imens scandal în filiala liberală.

Cine este Liviu Brătescu, noul senator PNL Iași?

În locul lui Laura Scântei, postul de senator va fi ocupat de Liviu Brătescu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii. În februarie 2022, Brătescu a demisionat din funcție după un conflict cu ministrul Lucian Romașcanu. Numele lui Brătescu a fost vehiculat și pentru funcția de director la Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași în ultima perioadă. Brătescu a mai avut tentative de a ajunge în Parlamentul României și în alte alegeri. Cea mai răsunătoare înfrângere a fost cea din 2012, când a pierdut alegerile la Camera Deputaților pe colegiul 4 Roman, județul Neamț, în fața fostului ministru Elena Udrea. Deși a câștigat scrutinul uninominal, la redistribuirea voturilor a pierdut mandatul.

„Este devreme de spus ceva. În cursul zilei de marți (14 iunie 2022) voi merge la București, la audieri în Comisia Juridică a Senatului pentru validare. Nu pot spune acum ce se întâmplă mai departe”, a spus Liviu Brătescu, noul senator PNL Iași.

Laura Scântei, noul judecător la Curtea Constituțională a României și-a intrat în drepturi odată cu depunerea jurământului.

Comentarii
  • A fost inlocuit unul slab cu altul si mai slab.E.Udrea spunea in batjocura despre contracandidatul sau L.Bratescu; daca ar fi candidat si o maimuta tot ar fi castigat alegerile.Sigur ca se referea la avantajele electorale nete pe care le avea L.Bratescu,care culmea candida pe meleagurile natale.Daca n-a facut fata ca secretar de stat, unde a avut conflicte, ce va face L.Bratescu ca senator?Asemenea oameni la CCR sau in senat nu au ce cauta.Timpul va demonstra.Dar de ce este nevoie de aceste experimente?

Adauga un comentariu