Local

Sentință impresionantă, pentru un „medic”, la Iași! Peste 23 de ani de pușcărie după mai multe țepe trase! În același caz, doi minori au fost obligați de judecătorii ieșeni să meargă la școală! (Exclusiv)

Publicat: 30 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentință impresionantă pentru un medic la Iași Peste 23 de ani de pușcărie după mai multe țepe trase În același caz doi minori au fost obligați de judecătorii ieșeni să meargă la școală Exclusiv
Un individ cu un cazier impresionant a fost condamnat de magistrații ieșeni la peste 23 de ani de temniță, după ce a tras câteva țepe în timp ce se afla în pușcărie

Un individ care s-a dat drept medic a fost pedepsit exemplar de judecători. Ianoș Bogdan Benchea a primit o pedeapsă totală de 23 de ani, o lună și 10 zile de închisoare, pentru introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare într-un penitenciar și înșelăciune în formă continuată. În același dosar, doi minori au fost obligați de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași să meargă la școală

Sentință impresionantă, dată de judecătorii ieșeni în cazul unui „medic”! Decizia vine după mai multe țepe trase! În același caz, doi minori au fost obligați de judecătorii ieșeni să meargă la școală! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au aplicat ieri măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 4 luni, în cazul lui Claudiu B. și Alexandru Paul R., pentru înșelăciune. De asemenea, judecătorii i-au obligat pe cei doi minori să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională.

În același dosar, Ianoș Bogdan Benchea a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 23 de ani, o lună și 10 zile de pușcărie, pentru introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare în penitenciar și înșelăciune în formă continuată. Instanța ia act ca persoanele vătămate Paulina P. și Verona B. nu s-au constituit părți civile în cauză. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă Anton D. și îl obligă pe inculpatul Claudiu B. să îi plătească acesteia suma de 700 de lei, cu titlu de daune materiale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții solicitate de partea civilă Anton D., cu titlu de despăgubiri civile.

Cum se trag „țepe” din pușcăria ieșeană: „Sunt medic!”

Procesul celor trei indivizi a început pe 17 decembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Claudiu B., Alexandru Paul R. și pe Ianoș Bogdan Benchea. Anchetatorii au precizat că, în luna aprilie 2019, Ianoș Benchea a instigat o persoană necunoscută să introducă în Penitenciarul Iași un telefon mobil marca L8 Star.

„În dimineața zilei de 21 iulie 2019, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpatul Paul R., care urma să se deplaseze la locuința persoanei vătămate din județul Bacău, pentru a ridica sumele de bani în calitate de trimis al pretinsului medic, a folosit acel telefon și a sunat-o pe persoana vătămată P.P. pe telefonul fix de la domiciliu, s-a recomandat în mod mincinos ca fiind medic și i-a solicitat acesteia, pentru o pretinsă operație a fiului său, care ar fi fost victima unui accident rutier grav, lucru neadevărat, suma de 50.000 de euro, încercând astfel să o inducă în eroare, fără însă ca persoana vătămată să dea curs solicitării”, au afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătora Iași.

Au folosit metoda „Accidentul” pentru a păcăli bătrânii

Anchetatorii ieșeni au mai spus că, pe 20 iulie 2019, folosindu-se de calități mincinoase, anume de fiu de medic și de medic, Ianoș Benchea i-a spus unei persoane vătămate, V.B., din județul Bacău, faptul că fiul ei ar fi fost victima unui accident rutier. Acesta i-a solicitat părții vătămate, sub pretextul efectuării unei intervenții chirurgicale, suma de 2.100 de lei, bani care au fost preluați la aceeași dată de Paul Alexandru R., care s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, în baza înțelegerii prealabile avute cu Ianoș Benchea.

„Pe 21 iulie 2019, folosindu-se de calitatea mincinoasă de medic, numitul Benchea Ianoș Bogdan i-a prezentat ca adevărat persoanei vătămate A.D., din județul Bacău, faptul mincinos că fiul ei a fost victima unui accident rutier, solicitându-i sub pretextul efectuării unei intervenții chirurgicale sumele de 1.200 de euro și 1.700 de lei, bani care au fost preluați la aceeași dată de minorul Claudiu B. Acesta din urmă s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, în baza înțelegerii prealabile, avute cu complicele Alexandru Paul R.”, au încheiat procurorii ieșeni.

Adauga un comentariu