Local

Cum se trag „țepe” din pușcăria ieșeană! Pensionarii sunt vizați de borfași! Doi minori, în fața judecătorilor!

Publicat: 31 dec. 2019

Doi minori și un adult vor da socoteală în instanță, după ce au fost acuzați că au participat la tragerea de „țepe” prin metoda „Accidentul”. Adultul suna victimele din pușcăria ieșeană, iar minorii colectau sumele de bani de la părțile vătămate

Trei indivizi vor fi nevoiți să dea ochii cu magistrații. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Ianoș Bogdan Benchea, pentru instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță într-un penitenciar și înșelăciune în formă continuată (trei acte). În același dosar, minorul Paul Alexandru R. este acuzat de înșelăciune în formă continuată (trei acte materiale), în vreme ce un alt minor, Claudiu B., este acuzat de înșelăciune. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus inculpații și procurorii, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

„Sunt medic!”

Anchetatorii au precizat că, în luna aprilie 2019, Ianoș Benchea a instigat o persoană necunoscută să introducă în Penitenciarul Iași un telefon mobil marca L8 Star. „În dimineața zilei de 21 iulie 2019, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpatul Paul R., care urma să se deplaseze la locuința persoanei vătămate din județul Bacău, pentru a ridica sumele de bani în calitate de trimis al pretinsului doctor, a folosit acel telefon și a sunat-o pe persoana vătămată P.P. pe telefonul fix de la domiciliu, s-a recomandat în mod mincinos ca fiind medic și i-a solicitat acesteia, pentru o pretinsă operație a fiului său, care ar fi fost victima unui accident rutier grav, lucru neadevărat, suma de 50.000 de euro, încercând astfel să o inducă în eroare, fără însă ca persoana vătămată să dea curs solicitării”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătora Iași.
Potrivit acesteia, pe 20 iulie 2019, folosindu-se de calități mincinoase, anume de fiu de medic și de medic, Ianoș Benchea i-a spus unei persoane vătămate, V.B., din județul Bacău, faptul că fiul ei ar fi fost victima unui accident rutier. Acesta i-a solicitat părții vătămate, sub pretextul efectuării unei intervenții chirurgicale, suma de 2.100 de lei, bani care au fost preluați la aceeași dată de Paul Alexandru R., care s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, în baza înțelegerii prealabile avute cu Ianoș Benchea.
„Pe 21 iulie 2019, folosindu-se de calitatea mincinoasă de medic, numitul Benchea Ianoș Bogdan i-a prezentat ca adevărat persoanei vătămate A.D., din județul Bacău, faptul mincinos că fiul ei a fost victima unui accident rutier, solicitându-i sub pretextul efectuării unei intervenții chirurgicale sumele de 1.200 de euro și 1.700 de lei, bani care au fost preluați la aceeași dată de minorul Claudiu B. Acesta din urmă s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, în baza înțelegerii prealabile, avute cu complicele Paul Alexandru R.”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu