Local

Sentință incendiară în cel mai mare dosar de droguri din Iași! Membrii rețelei, cetățeni italieni și spanioli, condamnați de judecători! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 13 nov. 2020
Judecătorii ieșeni i-au condamnat ieri pe doi cetățeni italieni și pe unul spaniol, pentru trafic de droguri
Momentul în care anchetatorii au descins la suspecții de trafic de droguri

Doi cetățeni italieni și un spaniol au fost pedepsiți ieri de magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe Tomasso Nicolato și Luigi Vono la câte 3 ani și 4 luni de pușcărie, în vreme ce Angel Vargas Gonzalez a primit o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare

Sentință incendiară în cel mai mare dosar de droguri din Iași! Membrii rețelei, cetățeni italieni și spanioli, au fost pedepsiți de magistrați! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe italienii Tomasso Nicolato și Luigi Vono (38 de ani) la câte 3 ani și 4 luni de temniță, în vreme ce spaniolul Angel Vargas Gonzales (53 de ani) a primit o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de risc.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpați a bunurilor (sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice) care au fost folosite de aceștia la săvârșirea infracțiunii. Confiscă de la Tomasso Nicolato suma de 1.980 de lei, iar, de la Luigi Vono, suma de 350 de euro”, au menționat ieri magistrații.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Doi italieni și doi spanioli, acuzați că au făcut plantație de canabis în județul Iași

În ceea ce îl privește pe cel de-al patrulea inculpat, un alt spaniol, Manuel Suarez Villarrubia (36 de ani), judecătorii ieșeni au dispus disjungerea dosarului. Astfel, acesta va fi judecat separat. Procesul celor 4 indivizi a început pe 19 decembrie 2018. Asta, după ce anchetatorii ieșeni au făcut primele rețineri pe 27 septembrie 2018.
Cu o zi înainte, pe 26 septembrie 2018, au fost organizate mai multe descinderi în comunele Mironeasa și Miroslava. Potrivit procurorilor DIICOT, cei 4 străini au avut un plan bine pus la punct. Aceștia au cumpărat un teren agricol, au închiriat o casă, o mașină, au angajat oameni pe care i-au plătit și au intrat rapid în producție.

Captură de câteva kilograme de canabis

La finele lui septembrie 2018, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au organizat o acțiune ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 2 cetățeni spanioli și 2 italieni, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Suspecții au achiziționat în prealabil un teren agricol în comuna Mironeasa, unde au amenajat mai multe solarii, cu o suprafață totală de peste 800 mp. Acolo, sub aparența faptului că ei cultivă legume pentru export, au înființat o plantație de peste 2.000 de plante de canabis. După supravegherea activității infracționale a acestora pe parcursul câtorva luni, corespunzătoare înființării și creșterii culturii de canabis, s-a acționat pentru stoparea activității în momentul în care inculpații au procedat la recoltare. Din cercetări s-a stabilit că suspecții locuiau într-un imobil închiriat în comuna Miroslava, unde locuiau și unde depozitau produsul finit”, au afirmat procurorii DIICOT Iași.

Conform acestora, la percheziționarea serelor înființate de cei 4 a fost identificată aparatură performantă de creștere a acestor plante, precum și ustensile pentru recoltare și prelucrare. Unele dintre plante erau valorificate sub formă de canabis, iar altele erau transformate în rezină de canabis, întrucât era mai ușor de transportat, fiind disimulată în doze de aluminiu de răcoritoare, pentru a nu atrage atenția anchetatorilor.

„Substanța vegetală era depozitată în lăzi frigorifice, în vederea transformării acesteia în rezină de canabis. Din verificări s-a stabilit că drogurile de risc nu erau destinate pieței interne, ci celei europene, pentru a nu atrage atenția autorităților din România”, au încheiat oamenii legii.

Comentarii
  • La începutul anului 2019 li s a dat drumu, dupa care bineînțeles ca au fugit din țară! Pe cine au condamnat acum judecătorii?! Încă o dată s a dovedit că cine e mafiot, șmecher si are bani scapă orice ar fi de aplicarea legii cu celeritate! Iar la ce su făcut acei mafioți aici , trebuiau pedepsiți cum scrie la carte. Trei ani și 4 luni, înseamnă 2 ani de închisoare, avandu se în vedere ca fizic se fac 8 luni la an. Sunteți penibili!

Adauga un comentariu