Titlurile zilei

Sentință șoc a magistraților! Șoferul care l-a omorât pe Iancu, un elev olimpic din Iași, și pe bunicii lui, a plecat fluierând din sala de judecată! A ucis 3 oameni nevinovați și nu va face o zi de pușcărie! – FOTO

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentință șoc a magistraților Șoferul care l-a omorât pe Iancu un elev olimpic din Iași și pe bunicii lui a plecat fluierând din sala de judecată A ucis 3 oameni nevinovați și nu va face o zi de pușcărie - FOTO
Judecătorii au condamnat cu suspendare un șofer din Oradea care a ucis 3 ieșeni într-un accident rutier teribil

Șoferul care l-a ucis pe Iancu, un elev olimpic din Iași, și pe bunicii acestuia nu va face o zi de pușcărie. Judecătorii l-au condamnat definitiv pe Ioan Emil Petruș la 2 ani și 6 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Conform anchetatorilor, individul a comis un accident în urma căruia un tânăr din Iași și bunicii săi au ajuns în mormânt

Șoferul care l-a omorât pe Iancu, un elev olimpic din Iași, și pe bunicii acestuia a scăpat de pușcărie! Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Oradea au emis sentința definitivă în cazul șoferului Ioan Emil Petruș.

„Instanța respinge, ca nefondate, apelurile declarate de părțile civile împotriva sențintei penale din data de 18 februarie 2021 a Judecătoriei Aleșd, pe care o menține în totalitate. Definitivă”, au precizat judecătorii.

Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Aleșd l-au condamnat pe Ioan Emil Petruș la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Referitor la despăgubirile solicitate de către rudele victimelor, instanța a dispus disjungerea acțiunii civile și formarea unui nou dosar având ca obiect pretenții, care se află în dezbatere tot la Judecătoria Aleșd.

Șoferul Ioan Emil Petruș, acuzat că a provocat un accident în urma căruia au murit trei ieșeni

Procesul penal al șoferului Ioan Emil Petruș (44 de ani) a început în urmă cu mai bine de un an. Atunci, procurorii bihoreni l-au trimis în judecată pe bărbat sub acuzația de ucidere din culpă. Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de 3 august 2019, orădeanul a provocat un cumplit accident rutier pe DN 1, lângă Tileagd, soldat cu moartea lui Iancu C., un adolescent de 16 ani, și a bunicilor săi.

„Pe 3 august 2019, în jurul orei 5:53, inculpatul a condus autoutilitara marca Citroen Jumper. Pe DN 1, în localitatea Tileagd, ca urmare a pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Daewoo Matiz, condus regulamentar de I.C., provocând decesul numiților Iancu C., E.C. și C.I.C.”, au menționat procurorii.

Oamenii legii au stabilit că șoferul se întorcea de la o petrecere organizată la o tabără din Șuncuiuș, unde s-a ocupat de sonorizare. După o noapte nedormită, bărbatul a urcat la volan ca să returneze dubița pe care o luase cu împrumut și să nu mai plătească pentru o altă zi de chirie. Pe drum, acesta a luat trei pasageri, în speranța că îl vor ține treaz, dar și oamenii au adormit.

Anchetatorii au susținut că, la ieșirea din Tileagd, bărbatul a ațipit, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens, lovindu-se frontal de un Matiz. În autoturism se afla o familie din Iași, un adolescent în vârstă de 16 ani și bunicii săi, care se întorceau spre casă după un sejur petrecut în Băile Felix. În urma teribilului impact, surprins și de o cameră de supraveghere din apropiere, Matizul a fost ridicat în aer, iar, apoi, aruncat de forța impactului într-un șanț din apropiere.

Nepotul și bunicii, din Iași, au murit în urma impactului

După impactul devastator, Ioan Emil Petruș și pasagerii săi au scăpat doar cu o sperietură, dar șoferul Matizului, în vârstă de 79 de ani, a murit pe loc. Soția acestuia și nepotul celor doi, elevul olimpic Iancu C., au fost transportați în comă la spital. Femeia a murit în aceeași zi, în timp ce băiatul, elevul olimpic Iancu C., s-a stins din viață după o săptămână în care a stat conectat la aparate în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea.

Deși devastați de durere, părinții lui au fost de acord să-i doneze organele, iar inima lui bate acum în corpul unui tânăr de 17 ani din Germania. Cercetările efectuate de polițiști au scos la iveală faptul că vina pentru accident i-a aparținut șoferului din dubiță, Ioan Emil Petruș, care nu a consumat alcool, dar „a ațipit pentru câteva secunde” la volan, provocând astfel un accident soldat cu moartea a trei ieșeni.
Acum, rudele celor trei victime se judecă în continuare, în civil, pentru obținerea unor despăgubiri pentru moartea adolescentului olimpic din Iași Iancu C. și cea a bunicilor săi.

Adauga un comentariu