Eveniment-Social

Sentinta soc impotriva unui patron din Iasi. Acum este cautat sa inapoieze banii

Publicat: 05 oct. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sentinta soc impotriva unui patron din Iasi. Acum este cautat sa inapoieze banii
1

@ A scos banii din conturile firmei, dupa care a bagat-o in faliment @ Judecatorii au decis sa-i vanda averea, pentru a recupera banii care se cuvin statului

Sentinta dura pronuntata in urma cu cateva zile impotriva patronului unei cunoscute firme de instalatii din Iasi. Este vorba despre Nicolaie Mircea Rotariu, patronul firmei OMR Instalatii, care trebuie sa inapoieze suma de 554.995 lei firmei pe care a patronat-o ani la rand. In cazul in care Rotariu nu va depune banii in conturile firmei, atunci acesta va fi executat silit, bunurile proprietate personale urmand a fi vandute, pentru plata datoriilor pe care societatea le-a acumulat catre bugetul de stat si a facturilor neplatite emise de partenerii de afaceri. In luarea unei asemenea decizii, judecatorii au tinut cont de argumentele lichidatorului, firma de practicieni in insolventa Management Reorganizare Lichidare, patronata de Corneliu Mititelu, care a aratat ca Rotariu a administrat in mod fraudulos fondurile si patrimoniul imobil al societatii comerciale. Cu toate acestea, magistratii ieseni au decis ca Rotariu trebuie sa raspunda pentru numai 10 la suta din datoriile acumulate de O.M.R. Instalatii. Astfel, in momentul in care a dat faliment, SC OMR Instalatii SRL avea datorii totale de 5.480.983 lei, iar magistratii ieseni au decis sa-i puna in carca lui Rotariu doar suma de 554.995 lei.

Citeste si: Palat tiganesc scos la vanzare pentru un jaf de un milion de euro. Decizie dura a justitiei intr-un dosar de frauda

„Admite in parte actiunea formulata de lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare SPRL, in contradictoriu cu paratul Rotariu Nicolaie Mircea. Obliga paratul la acoperirea pasivului ramas neacoperit al debitoarei S.C. O.M.R. Instalatii S.R.L., pana la concurenta sumei de 554.995 lei”, se arata in decizia data de judecatori. Cel mai mare creditor al firmei este Banc Post SA, care are de recuperat suma de 612.597 lei. O alta banca care are de recuperat bani de la aceasta societate comerciala este Procredit Bank Sucursala Iasi, care revendica suma de 292.933 lei. OMR Instalatii a contractat credite la banci cu sprijinul Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Pentru ca firma nu si-a mai platit ratele la credite, bancile au executat garantiile. Dar si Fondul de Garantare vrea sa-si recupereze banii pierduti si s-a inscris la masa credala cu suma de 315.000 lei. Si statul roman, prin Directia Generala a Finantelor Publice Iasi, are de recuperat taxe si impozite in valoare totala de 159.735 lei. Dupa intrarea in insolventa a firmei, a fost propus judecatorilor un plan de reorganizare, care a fost respins insa de Tribunalul Sindic. Imediat ce a fost pronuntata hotararea de faliment, lichidatorul a demarat vanzarea bunurilor firmei. Nu s-a reusit decat vanzarea unor utilaje gasite in patrimoniul firmei. In urma vanzarii acestora, nu s-a obtinut insa o suma foarte mare, fiind achitata doar o mica parte din datorii. Reamintim ca tot zilele trecute, judecatorii ieseni de la Tribunalul Sindic au decis executarea averii Gabrielei Stanescu, patroana firmei Inter Pal Com SRL din Harlau, care a reusit sa produca o gaura de circa 1 milion de euro in bugetul statului. Directia Regionala de Finante a constatat faptul ca, administratorii societatii au savarsit in perioada 2010 – 31 decembrie 2011, o serie de infractiuni de evaziune fiscala, aducand un prejudiciul bugetului statului in valoare totala de 3.946.727 lei.

Adauga un comentariu