Prima pagină » Sanatate » Senzație de junghi în spate? Obiceiuri zilnice mici, cu un impact enorm în ameliorarea durerilor de spate
Senzație de junghi în spate? Obiceiuri zilnice mici, cu un impact enorm în ameliorarea durerilor de spate

Senzație de junghi în spate? Obiceiuri zilnice mici, cu un impact enorm în ameliorarea durerilor de spate

03 oct. 2023, 15:58,
în Sanatate

Când vine vorba de dureri însoțite de senzația de junghi în spate, adesea suntem sfătuiți să consultăm un medic, să facemi radiografii, să luăm ibuprofen sau să ne schimbăm complet stilul de viață. Deși măsurile mai serioase (precum o vizită la un specialist, intervențiile chirurgicale sau medicamente pentru durere) pot fi necesare pentru gestionarea durerilor de spate în unele cazuri, este extrem de important să luați în considerare obiceiurile aparent mici, care v-ar putea ajuta în gestionarea, prevenirea și ameliorarea durerii de spate.

Obiceiuri zilnice pentru a scăpa de senzația de junghi în spate

Pe măsură ce integrezi toate aceste obiceiuri în rutina ta, vei observa îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește durerile de spate.

Începeți ziua cu câteva minute de întinderi ușoare. Strechingul este o modalitate excelentă de a începe ziua. După ce ați stat relativ nemișcati toată noaptea, mișcările simple pot promova circulația sângelui și mobilitatea articulațiilor. Unul dintre motivele pentru care oamenii dezvoltă dureri de spate este pentru că au o mobilitate limitată. Mișcați-vă corpul ușor și încet, nu forțați mișcări extreme, și concentrați-vă pe alungirea coloanei vertebrale, întinderea corpului și respirație, astfel încât burtica să se umfle și coastele să se extindă complet. Încercați să vă strângeți umerii în față și în spate de 10 ori, să faceți câteva mișcări simple de yoga pe toate cele patru membre sau să încercați câteva întinderi ușoare ale șoldurilor.

Optați pentru un toc cât mai mic. Când vine vorba de alegerea încălțămintei, optați pentru confort în detrimentul stilului. Pantofii cu toc mai mare de un 3 centimetri pot crește nivelul de stresul acumulat în zona spatelui și pot modifica modul în care mergeți sau stați. Dacă nu purtați încălțăminte potrivită sau pantofii sunt vechi și uzurați, acest lucru poate crea deviații de mers și poate pune multă presiune pe articulații, ceea ce poate agrava durerile de spate.

Mergi timp de 10 minute. Mersul pe jos nu este benefic doar pentru inimă. Chiropracticienii îi încurajează pe cei care se confruntă cu dureri de spate să găsească timp pentru o plimbare ușoară în fiecare zi. Mersul pe jos ajută la eliberarea tensiunii care se poate acumula în spate și poate duce la dureri de spate. Încercați, de exemplu, să faceți o plimbare de 10 minute în timpul pauzei de prânz sau seara.

Este important să nu stai în aceeași poziție foarte mult timp

Schimbă-ți poziția. Poziția statică pe scaun pentru perioade lungi de timp are numeroase consecințe negative, inclusiv dureri de spate. Odată ce observați că vă mișcați sau vă agitați pe scaun, acesta este un semn clar că trebuie să vă ridicați. În general, este recomandat să vă ridicați și să vă întindeți, după cel puțin o oră de stat jos.

Introduceți în rutina zilnică pauze regulate pentru întindere. Așa cum ați început ziua cu întinderi, ar trebui să introduceți și scurte perioade, de 5-10 minute de întindere pe parcursul zilei, mai ales dacă stați în picioare pentru perioade lungi sau stați la birou ore în șir. Ambele activități pot determină strângerea mușchilor piciorului, ceea ce cauzează durerile de spate în partea de jos. Concentrați-vă pe întinderea cvadricepsului și a mușchilor coapselor când sunteți în picioare.

Combinați terapia cu gheață și căldură. Aplicarea gheței pe o zonă a corpului poate reduce sensibilitatea și inflamația, în timp ce căldura ajută la relaxarea mușchilor și la creșterea circulației sanguine. Cum știți dacă să alegeți căldura sau gheața? Din fericire, nu trebuie să faceți o alegere. Multe persoane au raportat ameliorarea durerii și a junghiurilor de spate după ce au alternat gheață și căldură. Dacă doriți să le utilizați pe amândouă, începeți cu gheața și apoi alternați. Dacă le utilizați pentru încălzire și recuperare, încercați înainte de mișcare căldura, și gheața după, timp de 10 până la 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`