Prima pagină » Sanatate » Durerea de spate lombară: Cauze, apariție și tratament

Durerea de spate lombară: Cauze, apariție și tratament

18 ian. 2022, 13:21,
BZI.ro, în Sanatate

Durerea de spate lombară este cea mai frecventă durere resimțită la nivelul organismului, este un simptom ce poate ascunde boli grave sau situații stresante. Durera de spate lombară este un simptom al disfuncțiilor locomotorii pe diferite perioade de timp. 

Netratate, aceste dureri de spate pot cauza dificultăți în mers, postură sau pot da naștere unor afecțiuni greu de tratat. 

persoana care isi tine mana la spate

Cele mai frecvente dureri de spate apar și sunt localizate în zona lombară, deoarece aceasta susține cea mai mare parte a greutatii din partea superioară a corpului

Durerea de spate lombară: Dicționar de simptome 

Corpul uman este susținut de coloana vertebrală, mușchi, ligamente, oase și tendoane care oferă corpului statura verticală, permite deplasarea și mobilitatea trunchiului. Structura corpului uman este una foarte dură și solidă, dar, în același timp, flexibilă, mobilă și elastică. 

Cele mai frecvente dureri de spate apar și sunt localizate în zona lombară, deoarece aceasta susține cea mai mare parte a greutatii din partea superioară a corpului. Există mai multe cauze ale unui simptom de durere lombară și este identificată prin intensitatea și puterea cu care se resimte. O serie de afecțiuni sunt anunțate de durerea de spate lombară și constipația, ca de exemplu, obstrucția intestinală care poate apărea din cauza unei acumulări de scaun dur în intestin. 

persoana masata pe spate de specialist

Corpul uman este susținut de coloana vertebrală, mușchi, ligamente, oase și tendoane care oferă corpului statura verticală, permite deplasarea și mobilitatea trunchiului

Endometrioză provoace dureri sau obstrucții, includ adesea trompele uterine, ovarele, intestinul și vezica urinară, țesutul care acoperă uterul începe să cerască. Persoanele cu fibromialgie prezintă, de obicei, o sensibilitate crescută la durere, dureri în tot corpul, probleme de somn, oboseală și simptome gastro-intestinale, dar și dureri de spate în zona lombară

Cancerul pancreatic nu cauzează, de obicei simptome, în stadiile incipiente. Cu toate acestea, pe măsură ce progresează, pot apărea o serie de simptome, cum ar fi mâncărimi ale pielii, dureri de spate, dureri abdominale și de spate, dar și probleme digestive. 

Femeile pot prezenta ambele simptome în același timp în timpul sarcinii, atunci când nivelurile crescute de hormoni pot duce la constipație, iar uterul în creștere. Poate exercita o presiune suplimentară asupra zonei lombare care cauzează o durere acută și profundă, pe o lungă perioadă de timp. 

persoana care se afla in cabinetul de specialitate, un kinetoterapeut ii face masaj

Tratamentul poate fi de natură medicamentoasă, administrare de calmante, geluri antiinflamatoare, dar și în cabinetul masajului de specialitate într-un cabinet de kinetoterapie

Durerile de spate, la locul de muncă

Șofatul pentru perioade lungi de timp, poziția incorectă la birou, poziția aplecată pentru timp un îndelungat sau profesiile unde este necesar statul în picioare produc exagerarea curburilor naturale ale spatelui și provoacă durere lombară și oboseală musculară. Stresul cotidian are ca și reflex încordarea musculaturii scheletice ceea ce duce la o și mai mare durere lombară. 

Durerea de spate lombară este un simptom al traumatismelor suferite de coloana vertebrală, mușchi și terminații nervoase care susțin poziția corpului verticală. Forța de exercitare a unei presiuni puternice asupra spatelui, cum ar fi prin ridicarea sau mutarea obiectelor grele și repetarea acestora pot cauza durerea de spate lombară.

persoana care sse tine cu mainile de spate s evidentiaza zona lombara

Corpul uman este susținut de coloana vertebrală, mușchi, ligamente, oase și tendoane care oferă corpului statura verticală, permite deplasarea și mobilitatea trunchiului

Cu ajutorul specialiștilor se determină cauzele unei astfel de dureri, dar și tratamentul ce trebuie

urmat pentru a combate eficient durerea de spate lombară. Tratamentul poate fi de natură medicamentoasă, administrare de calmante, geluri antiinflamatoare, dar și în cabinetul masajului de specialitate într-un cabinet de kinetoterapie

Coloana vetebrală poate suferi modificări în timpul vieții și se poate deforma prin ghebe, cifoze sau lordoze care provoacă dureri puternice și un aspect neplăcut pentru spate.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *