Prima pagină » Eveniment-Social » Seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi” continuă la Universitatea Tehnică din Iași! Varjuan Pambuccian va vorbi despre „A treia revoluție agrară în Era Digitală”

Seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi” continuă la Universitatea Tehnică din Iași! Varjuan Pambuccian va vorbi despre „A treia revoluție agrară în Era Digitală”

12 mai 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Universitatea Tehnică – TUIAȘI „Gheorghe Asachi” din Iași derulează, în parteneriat cu academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, o nouă ediție din seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi”. Așadar, săptămâna aceasta, joi, 14 mai 2020, de la ora 11:00, Varujan Pambuccian, doctor în matematică, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România, va ține o prelegere despre „A treia revoluție agrară”. Aceasta va avea loc în mediul on-line, la fel ca ultima ediție, din considerente de securitate în urma riscului de infecție cu COVID-19

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași programează o nouă întâlnire, virtuală, din seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi”. Asta în colaborare cu academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române. Aceasta va avea loc în mediul on-line, la fel ca ultima ediție, din considerente de securitate în urma riscului de infecție cu COVID-19.

Seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi” continuă la Universitatea Tehnică din Iași cu Varjuan Pambuccian

Pe acest plan, săptămâna aceasta, joi, 14 mai 2020, de la ora 11:00, Varujan Pambuccian, doctor în matematică, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România, va ține o prelegere despre „A treia revoluție agrară”. Pambuccian este o prezență constantă în Parlamentul României, ca reprezentant al minoritățior. În prezentarea conferinței sale, acesta a descris fenomenul identificat de către istorici ca fiind Prima Revoluție Agrară, explicând faptul că omul, în cei 200.000 de ani de existență documentată a întregii specii, a petrecut cel mai mult timp ca vânător-culegător, aceasta fiind și prima sa activitate. El a completat că, recent, în ultimii 20 de ani, a început o nouă Revoluție agrară care se caracterizează prin delocalizarea producerii hranei și minimizarea resurselor utilizate pentru aceasta.

„Plantele sunt produse fără sol, folosind 5 la sută din apa necesară în agricultura convențională și având creșterea optimă asigurată de tehnologiile de iluminare și control al nutrienților. Carnea este crescută în culturi celulare, fără a fi nevoie de sol și utilizând cel mult 15 la sută din apa necesară în agricultura convențională. Mai mult, prin specificitatea tehnologiilor utilizate, vorbim despre hrana realizată în condiții septice”, a specificat Varujan Pambuccian.

Conferința on-line va avea loc pe Platforma Google Meet

Acest fenomen, ce poate fi numit „A III-a Revoluție agrară”, este amplasat de către Varujan Pambuccian ca fiind una dintre componentele majore ale Erei Digitale în care omenirea a intrat de curând, fiindcă permite autonomia alimentară a comunităților locale. Conferința on-line va avea loc pe Platforma Google Meet, iar invitațiile de participare vor fi transmise pe e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`