Eveniment-Social

Seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi” continuă la Universitatea Tehnică din Iași! Varjuan Pambuccian va vorbi despre „A treia revoluție agrară în Era Digitală”

Publicat: 12 mai 2020

Universitatea Tehnică – TUIAȘI „Gheorghe Asachi” din Iași derulează, în parteneriat cu academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române, o nouă ediție din seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi”. Așadar, săptămâna aceasta, joi, 14 mai 2020, de la ora 11:00, Varujan Pambuccian, doctor în matematică, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România, va ține o prelegere despre „A treia revoluție agrară”. Aceasta va avea loc în mediul on-line, la fel ca ultima ediție, din considerente de securitate în urma riscului de infecție cu COVID-19

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași programează o nouă întâlnire, virtuală, din seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi”. Asta în colaborare cu academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române. Aceasta va avea loc în mediul on-line, la fel ca ultima ediție, din considerente de securitate în urma riscului de infecție cu COVID-19.

Seria conferințelor „Moștenirea lui Asachi” continuă la Universitatea Tehnică din Iași cu Varjuan Pambuccian

Pe acest plan, săptămâna aceasta, joi, 14 mai 2020, de la ora 11:00, Varujan Pambuccian, doctor în matematică, vicepreședinte al Uniunii Armenilor din România, va ține o prelegere despre „A treia revoluție agrară”. Pambuccian este o prezență constantă în Parlamentul României, ca reprezentant al minoritățior. În prezentarea conferinței sale, acesta a descris fenomenul identificat de către istorici ca fiind Prima Revoluție Agrară, explicând faptul că omul, în cei 200.000 de ani de existență documentată a întregii specii, a petrecut cel mai mult timp ca vânător-culegător, aceasta fiind și prima sa activitate. El a completat că, recent, în ultimii 20 de ani, a început o nouă Revoluție agrară care se caracterizează prin delocalizarea producerii hranei și minimizarea resurselor utilizate pentru aceasta.

„Plantele sunt produse fără sol, folosind 5 la sută din apa necesară în agricultura convențională și având creșterea optimă asigurată de tehnologiile de iluminare și control al nutrienților. Carnea este crescută în culturi celulare, fără a fi nevoie de sol și utilizând cel mult 15 la sută din apa necesară în agricultura convențională. Mai mult, prin specificitatea tehnologiilor utilizate, vorbim despre hrana realizată în condiții septice”, a specificat Varujan Pambuccian.

Conferința on-line va avea loc pe Platforma Google Meet

Acest fenomen, ce poate fi numit „A III-a Revoluție agrară”, este amplasat de către Varujan Pambuccian ca fiind una dintre componentele majore ale Erei Digitale în care omenirea a intrat de curând, fiindcă permite autonomia alimentară a comunităților locale. Conferința on-line va avea loc pe Platforma Google Meet, iar invitațiile de participare vor fi transmise pe e-mail.

Adauga un comentariu