Magazin

Sexul copilului se poate alege in functie de ovulatie

Publicat: 05 apr. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sexul copilului se poate alege in functie de ovulatie
1

@ Exista sanse mai mari ca embrionul sa fie de sex masculin daca momentul contactului sexual este foarte apropiat de cel al ovulatie @ De asemenea, exista sanse mai mari ca embrionul sa fie de sex feminin daca momentul contactului sexual se situeaza la 2-3 zile înainte de ovulatie

Ce presupun testele de depistare a ovulatiei? Se gasesc în farmacii? Au nevoie de prescriptie?

Testele de depistare a ovulatiei au rolul de a pune în evidenta cresterea brusca a unui hormon denumit LH, ce are rolul de a determina ruperea foliculului ovarian si eliberarea ovulului. Se gasesc în farmacii si pot fi cumparate fara reteta.

Ovulatia poate avea loc de mai multe ori pe perioada unui ciclu menstrual?

Nu. Notiunea de ovulatie multipla se refera la ruperea mai multor foliculi dominanti în acelasi timp.

Ce presupune conceptul de ovulatie spontana? Poate fi declansata ovulatia de o emotie puternica care stimuleaza intens hipotalamusul?

Deoarece hipotalamusul este initiatorul fenomenelor care conduc la ovulatie, afectarea sa poate precipita momentul ovulatiei. Emotiile puternice, pozitive sau negative, oboseala prelungita, utilizarea cronica a substantelor excitance cerebral, etc. pot precipita momentul ovulatiei.

Ce metode de calculare a ovulatiei sunt eficiente în cazul unui ciclu menstrual neregulat?

Daca ciclul menstrual are o durata de sub 21 de zile sau peste 35 de zile, femeia terebuie sa consulte un medic ginecolog. In aceste cazuri exista o posibilitate reala ca sa nu existe ovulatie pe parcursul ciclului menstrual. In rest, dupa cum am spus mai sus, nu se poate anticipa momentul ovulatiei decat prin utilizarea testelor de ovulatiei. In momentul în care testul prezinta doua liniute clare, înseamna ca s-a produs descarcarea de LH. Pentru a obtine o sarcina, femeii i se recomanda sa aiba contact sexual în ziua respectiva si în ziua urmatoare.

Care sunt modificarile sesizabile la nivelul organismului pe perioada ovulatie? (la nivelul sanilor, secretiilor etc.)

Pe perioada ovulatiei, unele femei pot sesiza faptul ca secretia vaginala este mai abundenta si mai lichida. De asemenea, unele femei pot percepe dureri discrete în etajul abdominal inferior (asemanatoare cu crampele menstruale) sau tesiuni la nivelul sanilor. Exista însa multe femei care nu percep nici o modificare la nivelul organismului lor pe perioada ovulatiei.

In ce perioada a ciclului menstrual este bine sa mergem la un control ginecologic? Sau pentru un control la nivelul sanilor, mamografie etc.?

Controlul ginecologic obisnuit se efectueaza dupa încetarea sîngerarii mestruale. In functie de elementele pe care doreste sa le urmareasca, medicul ginecolog poate chema la consultatie o femeie oricand pe parcursul ciclului menstrual. Important este si faptul ca femei care solicita un examen genital sa nu-si fi facut toaleta vulvara si vaginala cu macar 24 de ore înainte de examinare.Examenul sanilor se efectueza de obicei sincron cu cel genital, pentru a nu pune pacienta pe drumuri de prea multe ori.
Cu toate acestea, mamografia la o persoana care are menstruatii este recomandat a fi efectuata în primele 2 saptamani ale ciclului menstrual, pentru a limita la maxim rezultatele fals negative.

In ce perioada a ciclului menstrual este bine sa se faca teste hormonale(gen cantitatea de estrogen, testosteron etc)? Ar putea aceste teste sa fie astfel influentate?

Testele hormonale se efectueaza în scopul diagnosticarii unor disfunctii endocrine. De aceea, în cazul hormonilor sexuali feminini, aceste teste se pot efectua pe parcursul mai multor zile din cadrul ciclului menstrual. Exista protocoale de urmarire bine puse la punct pe care medicii ginecologi le cunosc, în general.

Care sunt afectiunile care pot duce la încetarea ovulatiei fie pe o anumita perioada de timp, fie permananta?

In maladia ovarelor polichistice, o boala destul de frecvent întalnita în Romania, functia ovulatorie a ovarului poate fi abolita. Tratarea afectiunii va conduce la reaparitia ovulatiilor. Incetarea definitiva a ovulatiei are loc dupa extirparea chirurgicala a ovarului sau dupa instalarea menopauzei, fiziologice sau induse medicamentos.

Poti alege sexul copilului în functie de ovulatie? (metoda Shettles este o solutie cu baza medicala?)

Metoda Shettles sustine faptul ca exista sanse mai mari ca embrionul sa fie de sex masculin daca momentul contactului sexual este foarte apropiat de cel al ovulatiei. In acelasi spirit al rationamentului, exista sanse mai mari ca embrionul sa fie de sex feminin daca momentul contactului sexual se situeaza la 2-3 zile înainte de ovulatie. In practica acest lucru nu se prea verifica. O modalitate mai sigura de a influenta sexul embrionului este de a separa din sperma spermatozoizii Y de spermatozoizii X si introducerea în uter în momentul ovulatiei a celor apartinand sexului dorit. Metoda este destul de costisitoare si nu este deocamdata disponibila în Romania.

Adauga un comentariu