National

Sfat din partea lui Adrian Streinu-Cercel: „Aţi plecat din casă, masca pe figură!”

Publicat: 18 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfat din partea lui Adrian Streinu-Cercel Aţi plecat din casă masca pe figură
Institutului „Matei Balș“ din București

Duminică, 18 octombrie, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București, a atenționat în privința respectării măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus. El a afirmat că, dacă vrem ca măcar membrii familiei noastre să fie sănătoși, nu trebuie să igorăm câteva reguli simple, care le-ar putea salva viața.

„Pentru ca persoanele în vârstă să poată să fie protejate şi să nu intre în contact cu cei care pot să aducă virusul şi dacă ne dorim şi îi iubim şi toţi pretindem că îi iubim dar pretindem atât de mult că îi iubim că nu mergem cu masca pe starada, nu ne spălăm cum trebuie pe mâini, lucrurile simple, şi pe urmă când venim acasă ne apucăm şi ne îmbrăţişăm. Nu aşa trebuie să meargă lucrurile dacă ne dorim ca cel puţin membrii familiei noastre să fie sănătoşi. ”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel.

Sfatul lui Adrian Streinu-Cercel

Managerul de la „Matei Balș” sfătuiește cetățenii să poarte masca mereu, încă de când au plecat de acasă. De asemenea, masca ar trebui privită ca pe un prieten, nu ca pe un dușman,

Vreţi un sfat? Feriţi-vă dvs şi pe cei din jurul dvs purtând masca corect. Aţi plecat din casă, masca pe figură! Masca va apăra, nu este duşmanul dvs, ba din contră, este prietenul dvs şi vă salvează viaţa”, a declarat Streinu-Cercel.

Scenariu trist în ceea ce privește evoluția pandemiei

Despre evoluția pandemiei, Streinu-Cercel lansează un scenariu cât se poate de nefericit. El afirmă că pandemia nu va înceta până în 2023. Astfel că, în cadrul conferinței comune cu Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, în care s-a anunțat candidatura sa la parlamentare pe lista PSD, managerul de la Matei Balș a fost întrebat dacă își menține afirmația: „Categoric, da”.

”Am mai spus și poate se și reține că, de la o persoană infectată, în decursul a patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după alte patru zile, alte 9 persoane vor fi infectate, după alte patru zile, încă 27 de persoane. Deci de la o persoană infectată, în curs de 12 zile, vom avea 40 de persoane infectate. Din acest moment, faceți un calcul simplu și vedeți în cât timp toată populația României ajunge să treacă toată prin infecție. Ca atare, fiind un virus cu răspândire relativ lentă și nu unul cu răspândire rapidă precum cel rujeolos, care are un nivel de infecțiozitate de peste 95%, nu funcționează sistemul de protecție la nivel de turmă și, ca atare, se va întinde pe 2 ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021-2022 și abia în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”. a explicat Streinu-Cercel.

Mesaj ferm din partea medicului Streinu-Cercel

În ceea ce privește pandemia COVID-19, Adrian Streinu – Cercel a transmis un mesaj ferm.

„Pe noi pandemia ne-a găsit total descoperiți. Când am spus că nu avem lege pentru carantină nu s-a auzit! A trebui să treacă câteva luni ca să auzim de legea penrtu carantină! Vă aduceți aminte? Deci nu trebuie să se mai întâmple așa ceva! Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranță. Câți dintre noi… nu știu să vă spun, dar vom scăpa de ea!

Vor veni și celelalte generații care trebuie să fie și ele protejate și să știe din timp ce au de făcut. Noi am scris legislația acum, pe genunchi! Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieșit. Multe, puține, nu asta e problema. Important e că acum avem ce să utilizăm și trebuie pus în practică!”, a spus Adrian Streinu – Cercel.

Adauga un comentariu