Sfatul medicului

Sciatica: 7 sfaturi de la un reumatolog

Publicat: 13 iul. 2020
Sfaturi de la un reumatolog pentru sciatica
Sfaturi de la un reumatolog pentru sciatica

Medicamente, fizioterapie, infiltratii: sfaturi de la un reumatolog pentru sciatica. Durerea acută începe de la partea superioară a fesei, se extinde până în spatele piciorului, uneori radiază până la degetul mic.

Luați calmantul potrivit

Majoritatea medicamentelor sunt disponibile numai pe bază de rețetă. „Paracetamolul este adesea insuficient. Prin urmare, este combinat cu molecule analgezice, cum ar fi codeina sau tramadolul, spune profesorul Rannou, potrivit Sante Magazine. Dacă durerea este cu adevărat intensă, vă sugerăm imediat un derivat al morfinei.”

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt asociate sistematic, cu excepția cazului în care sunteți gravidă sau există o contraindicație medicală.

„Pentru a relaxa mușchii spatelui, tare ca lemnul în sciatica acută, adăugăm un relaxant muscular, diazepam, care trebuie luat seara.”

Bine de știut: dacă medicul dumneavoastră nu este disponibil la începerea crizei, puteți, în așteptarea programării, să luați un medicament care conține paracetamol și codeină dozat la 20 mg, disponibil fără rețetă.

Sfaturi de la un reumatolog pentru sciatica: folosiți căldură

Sistemele de încălzire purtate sub îmbrăcăminte difuzează căldura continuu timp de aproximativ 8 ore.

Adoptați pozițiile potrivite

Dormiti cu o pernă între genunchi. Această poziție ameliorează discurile vertebrale.

Pentru a te ridica din pat: pe spate, stai în lateral și îndoaie-ți genunchii. Apasa pe braț pentru a ye ajuta să te ridici în picioare.

Purtați o centură lombară

Potrivit profesorului Rannou, aceasta este justificată mai ales în sciatica legată de un disc herniat: „Pentru a-i aprecia eficiența, trebuie purtata cel puțin zece zile. Dacă durerea persistă, nu trebuie să insiști​​”.

Infiltratii

Daca nu exista îmbunătățiri în două săptămâni, infiltratiile – injectarea corticosteroizilor în canalul spinal – este adesea propusă, cu excepția perioadei de sarcină. „Două-trei infiltrații amelioreaza până la 90% din sciatica, cu condiția să nu aștepți mai mult de o lună pentru a le incepe. ”

Sfaturi de la un reumatolog pentru sciatica: faceți fizioterapie

„Numărul și eficiența sesiunilor variază”, spune Xavier Dufour. Dar dacă diagnosticul este bine pus, efectele pozitive trebuie resimțite în primele zece ședințe.”

Putem, de asemenea, să apelăm la osteopatie, cu excepția cazului în care este un disc herniat unde este contraindicat.

Tratează furnicăturile

Sciatica are ca rezultat adesea dureri neuropatice: furnicături. „Prescriem paracetamol și medicamente care acționează asupra fibrei nervoase”, spune profesorul Rannou.

Alte tratamente pot fi asociate pe termen lung: antidepresive cu doze mici, dacă durerea a provocat depresie și anxietate, antiepileptice, doză mică, dacă durerea neuropatică predomină.

Adauga un comentariu